Turun puukottajan nimi ei ole Mechkah – KRP: Papereissa esiintyvä nimi on väärä

Tutkinnanjohtajan mukaan pääepäilty ei ole nimeltään Abderrahman Mechkah.

Keskusrikospoliisi kertoi sunnuntaina saaneensa selville Turun iskun pääepäillyn henkilöllisyyden.

KRP kertoo, että terroristisessa tarkoituksessa tehdyistä murhista sekä niiden yrityksistä epäillyn marokkolaisen miehen henkilöllisyys on varmistunut kansainvälisen poliisiyhteistyön avulla. Miehen syntymävuodeksi on varmistunut 1994, poliisi kertoo.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Crista Granroth kertoo Ilta-Sanomille, ettei miehen tarkkaa ikää tulla toistaiseksi kertomaan julkisuuteen. Syntymävuoden perusteella mies on joko 22- tai 23-vuotias. Aiemmin pääepäilty on kertonut iäkseen 18 vuotta.

Granrothin mukaan tutkimuksissa on selvinnyt, että myöskin miehen kertoma nimi on paljastunut vääräksi.

– Hän on antanut väärän henkilötiedon tullessaan Suomeen. Se nimi, mikä hänellä on ollut Suomen viranomaisten virallisissa asiakirjoissa, ei ole paikkansapitävä, vaan nimi on joku muu.

Eli pääepäillylle julkisuudessa esitetty nimi, Abderrahman Mechkah, on väärä?

– Kyllä. Oletan, että tämä nimi mikä mediassa on ollut, on saatu vangitsemisoikeudenkäynnin tiedoista käräjäoikeudesta. Ja Suomen viranomaisten nimi hänelle on väärä.

Poliisi ei paljasta miehen oikeaa nimeä esitutkintalakiin vedoten.

Granrothin mukaan pääepäillyn henkilöllisyyttä on selvitetty lukuisia eri poliisikanavia pitkin, muun muassa Europolin avulla.

Poliisin mukaan pääepäiltyä on päästy kuulustelemaan ja hän suostunut kommunikoimaan kuulustelijan kanssa. Kuulustelujen sisältöä ei tutkinnallisista syistä kuitenkaan tässä vaiheessa avata.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?