Poliisilta vakava viesti: Kaduilla enemmän huumeita kuin koskaan aiemmin

Julkaistu:

Poliisi
Hämeen poliisipäällikkö Ilkka Koskimäki luo karmivan kuvan tämänhetkisestä huumetilanteesta Suomessa.
Ilkka Koskimäen mukaan Suomen poliisilla on kädet täynnä töitä.

Tilanne on muuttunut poliisin näkökulmasta radikaalisti viimeisen kahden vuosikymmenen aikana. Suomeen on rantautunut kansainvälistä rikollisuutta. Koskimäen mukaan vapaa liikkuvuus onkin luonut ”kielteisiä ilmiöitä”.

Toisaalta tietotekniikan kehittyminen on luonut kokonaan uusia rikollisuuden muotoja, kuten palvelunestohyökkäyksiä, kiristyksiä, petoksia ja pedofiiliverkostoja. Myös verkossa rehottava anonyymi huumausaine- ja asekauppa luo poliisille paineita. Koskimäki lataakin karun kuvan Suomen huumetilanteesta tällä hetkellä.

– Meillä on kaduilla enemmän huumausaineita kuin koskaan aikaisemmin, Poliisin päivässä Lahdessa puhunut Koskimäki sanoi.

Koskimäki toisti puheessaan sen, mistä poliisi on puhunut useasti viime vuosina. Hänen mukaansa poliisien resursseja on lisättävä.

 

Meillä on enemmän mielenterveyteen liittyviä tehtäviä kuin koskaan aikaisemmin.

Koskimäen mukaan myös vastakkainasettelut ja vihan lietsonta ovat arkipäiväistyneet, mikä näkyy poliisin arjessa. Vihanlietsonta johtuu osittain vuoden 2015 syksyn tapahtumista, jolloin Suomeen saapui ennenäkemätön määrä turvapaikanhakijoita.

– Meillä on enemmän mielenterveyteen liittyviä tehtäviä kuin koskaan aikaisemmin. Toimintaympäristön muutosten pitäisi näkyä toimintaedellytystemme luomisessa, kuten poliisien määrässä ja laadussa, Koskimäki totesi.

Hän korosti myös puheessaan, että poliisi tekee jatkuvasti kaikkensa estääkseen vaarallisten henkilöiden rikokset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt