Aamulehti: Kohuavustaja Kiemunkia ei huolittu takaisin perussuomalaisiin

Julkaistu:

Kiemunki erotettiin puolueesta helmikuussa.
Kansanedustaja Lea Mäkipään (uv) entistä eduskunta-avustajaa Terhi Kiemunkia ei hyväksytty perussuomalaisten jäseneksi puoluejohdon vaihduttua, uutisoi Aamulehti.

Perussuomalaiset erottivat Kiemungin puolueesta matkalaskuun liittyvien epäselvyyksien varjolla helmikuussa. Kiemunki haki takaisin puolueeseen heti perussuomalaisten hajoamisen jälkeen.

Aamulehden haastattelema puolueen varapuheenjohtaja Teuvo Hakkarainen ei muista tarkalleen Kiemungin hakemuksen hylkäämisen taustoja, mutta arvelee sen johtuneen siitä, että Kiemunki työskenteli heinäkuisen kokouksen aikaan puolueesta loikanneen Mäkipään avustajana.

– Niitä hakemuksia oli niin hirveästi, että en nyt muista. Kiemunki oli yksi tuhannesta hakijasta, Hakkarainen sanoi.

Puolueesta erottamisen jälkeen Kiemunki erosi Tampereen perussuomalaisista ja yhdistyksen puheenjohtajuudesta. Tampereen perussuomalaisten sääntöjen mukaan yhdistyksen varsinaisen jäsenen on oltava myös puolueen jäsen.

Avustajan pesti päättyi

Kiemunki työskenteli kansanedustaja Mäkipään avustajana puolueesta erottamisesta huolimatta, mutta hänen työsuhteensa irtisanottiin pian perussuomalaisten hajoamisen jälkeen. Kiemungin pesti päättyi 15. elokuuta.

– Irtisanomisen perusteena oli se, että kun edustaja Mäkipää siirtyi Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmään. Tilanne oli se, että edustaja Mäkipää on hallitusta tukeva kansanedustaja ja hänen avustajansa on pitkään ollut nyt oppositioon siirtyneiden perussuomalaisten henkilö, eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio kertoi tuolloin Ilta-Sanomille.

– Avustaja-edustaja-suhde edellyttää luottamusta. On käytännössä mahdotonta, että oltaisiin eri puolilla, Rauhio jatkoi.

Kiemunki tuomittiin viime vuonna sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Tuomio tuli islamia koskeneesta blogikirjoituksesta.

Aamulehti tavoitti Kiemungin torstaina, mutta hän ei halunnut kommentoida puoluejäsenyyttään tai tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt