Yle ja HS: Hampurin poliisilla tiedot kolmesta Turun puukotuksen epäillystä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle ja HS: Hampurin poliisilla tiedot kolmesta Turun puukotuksen epäillystä

Poliiseja Turun torilla 21. elokuuta.

Julkaistu: 23.8.2017 23:32

Turun joukkopuukotuksen pääepäillyn sormenjäljet löytyvät Hampurin poliisin rekisteristä miehen matkustettua ilman junalippua, kertovat Yle ja Helsingin Sanomat.

Nimellä Abderrahman Mechkah esiintyvällä pääepäillyllä ei ollut marraskuussa 2015 esittää rautatieasemaa vahtivalle poliisille henkilöllisyystodistusta, jolloin poliisi kuvasi Mechkahin ja otti tältä sormenjäljet.

Ylen ja Helsingin Sanomien haastattelema poliisin tiedottaja kertoo, että Mechkah oli määrätty ilmoittautumaan ulkomaalaisviranomaisille muutaman päivän kuluttua, mutta niin hän ei tehnyt.

Ylen ja HS:n mukaan hänen epäillään syyllistyneen myös kahteen pahoinpitelyyn eri pakolaiskeskuksissa Neussissa ja Kerpenissä. Kyse on poliisin mukaan ollut vastaanottokeskusten asukkaiden riidoista.

STT:n tiistaina haastatteleman uutistoimisto DPA:n politiikan toimittajan Jörg Blankin mukaan Mechkah olisi oleskellut myös Ala-Saksin osavaltiossa, josta hän myöhemmin siirtyi Dortmundiin Nordrhein-Westfalenin osavaltioon.

Myös kaksi muuta Suomessa epäiltyinä olevaa miestä joutui Saksassa tekemisiin poliisin kanssa. Viittä eri identiteettiä käyttänyt mies jäi kiinni varkauksista ja laittomasta maassa oleskelusta. Hän oli oleskellut Hampurissa ja Göttingenissä.

Toinen mies otettiin kiinni Osnabrückissa. Häntä epäiltiin varkauksista Hampurissa.

Ylen ja HS:n mukaan kaikki miehet ovat Hampurin poliisin rekisterissä eri nimillä kuin Suomen poliisin tiedoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?