Turun puukkoiskun pääepäilty opiskeli kristillisessä opistossa – todistus jäi saamatta poissaolojen vuoksi - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turun puukkoiskun pääepäilty opiskeli kristillisessä opistossa – todistus jäi saamatta poissaolojen vuoksi

Julkaistu: 23.8.2017 11:02

Turun puukkohyökkäyksestä epäilty Abderrahman Mechkah opiskeli kesällä Turun kristillisen opiston suomen kielen kesäkurssilla. Hän ei kuitenkaan ollut aktiivinen opiskelija.

– Hän aloitti ryhmässä, mutta jättäytyi useimmilta tunneilta pois eikä hän saanut kurssilta todistusta, rehtori Tapani Rantala kertoo.

Kurssi alkoi kesäkuun alussa ja päättyi 14.7. Rantalan tiedossa ei ole, että Mechkah olisi aiheuttanut häiriötä silloin, kun tunneille osallistui.

Rantalan mukaan Turun hyökkäys on puhuttanut vielä alkuviikolla.

– Meillä on asiaa käsitelty jo ennen nimen julkituloa. Esimerkiksi maanantaina vietettiin opistollamme hiljainen hetki.

Yle uutisoi ensimmäisenä, että Mechkah oli opiskellut Turun kristillisessä opistossa.

Ilta-Sanomat uutisoi aiemmin, että Mechkah oli opiskellut lukuvuoden 2016-2017 turkulaisessa peruskoulussa valmistavassa opetuksessa. Turun kaupungin sivistystoimialan toimialajohtaja Timo Jalonen ei kommentoinut, kuinka aktiivisesti nuori mies oli osallistunut koulunkäyntiin.

Jalosen mukaan Mechkah oli aiemmin käynyt "jossakin koulua jollakin tapaa".

– Hänen tiedoissaan ja taidoissaan oli sen verran puutteita, että hänet on valmistavaan opetukseen ohjattu. Osaltaan se johtuu myös hänen nuoresta iästään silloin, kun hän on Suomeen tullut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?