Poliisi Länsiväylän kuolonkolarista: Onnettomuus näyttäisi johtuneen huomattavasta nopeuserosta

Poliisin mukaan onnettomuus näyttäisi aiheutuneen huomattavasta nopeuserosta bussin ja rekan välillä.

22.8.2017 18:23

Miespuolinen bussinkuljettaja kuoli bussin törmättyä rekan perään Espoossa Länsiväylällä tänään iltapäivällä. Onnettomuus sattui Hanasaaren sillan kohdalla noin kello 14.45.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrottiin tiistaina iltapäivällä, että bussinkuljettaja jäi kolarissa vaikeasti puristuksiin ja meni elottomaksi irrotuksen aikana. Kuljettaja kuoli elvytysyrityksistä huolimatta.

– Kuljettajalle on aiheutunut törmäyksessä erittäin vakavia vammoja, ja kuljettaja on menehtynyt siihen paikalle. Välitön elvytys on aloitettu onnettomuuspaikalla, komisario, yleisjohtaja Juha Haapalainen Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Poliisin mukaan menehtynyt kuljettaja oli iältään yli 30-vuotias.

Linja-auton keula vaurioitui pahasti törmäyksessä.

Liikenne ohjattiin onnettomuuspaikalla kiertotielle tuntien ajaksi. Iltakuudelta liikenne oli normalisoitumassa.

Haapalaisen mukaan tämänhetkisten tietojen mukaan onnettomuus näyttäisi johtuneen huomattavasta nopeuserosta bussin ja rekan välillä.

– On viitteitä siitä, että rekka on ollut joko pysähtynyt tai ajanut erittäin hiljaisella nopeudella. Bussi on sitten jostain syystä ajautunut rekan perään ja törmännyt siihen.

Tällä hetkellä poliisilla ei ole tiedossa, miksi rekan kuljettaja on mahdollisesti hidastanut vauhtia Länsiväylää pitkin ajaessaan.

Poliisi on arvioinut onnettomuuden aiheutuneen huomattavasta nopeuserosta linja-auton ja rekan välillä.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Kalle Ristola sanoi aiemmin tiistaina iltapäivällä, että rekkaan oli ilmeisesti tullut vika, ja se oli mahdollisesti joutunut pysähtymään tielle.

Haapalaisen mukaan Länsi-Uudenmaan poliisilaitos tutkii asiaa tällä hetkellä rikosnimikkeillä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kuolemantuottamus.

Rekan kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Poliisin mukaan lähiliikenteen bussi oli siirtoajossa, joten bussissa ei ollut onnettomuushetkellä matkustajia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?