KRP: Viidettä marokkolaismiestä ei ole syytä epäillä rikoksesta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KRP: Viidettä marokkolaismiestä ei ole syytä epäillä rikoksesta

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsiteltiin tänään tiistaina vangitsemisvaatimuksia perjantaisiin Turun puukotuksiin liittyen.

Julkaistu: 22.8.2017 16:58

KRP:n mukaan viidettä miehistä ei enää ole syytä epäillä rikoksesta. Mies omistaa tapaukseen liittyvän valkoisen pakettiauton

Neljä miestä on vangittu epäiltyinä Turun puukotuksista tai osallisuudesta niihin.

Keskusrikospoliisi oli jättänyt vangitsemisvaatimuksen myös viidennestä marokkolaismiehestä. Viides mies päästettiin kuitenkin tänään päivällä vapaaksi, koska vangitsemisen edellytykset eivät täyttyneet. 24-vuotiaan miehen vangitsemista ei käsitelty oikeudessa.

Keskusrikospoliisi kertoo tiistaina iltapäivällä julkaisemassaan tiedotteessa, että tutkinnanjohdon iltapäivällä tekemällä päätöksellä viidettä miestä ei myöskään ole enää syytä epäillä rikoksesta.

Kyseinen 24-vuotias mies omistaa tapaukseen liittyvän valkoisen pakettiauton.

Vielä aiemmin tiistaina poliisi sanoi miehen olleen yhä rikoksesta epäillyn asemassa, vaikka miehen vangitsemiselle ei ollutkaan edellytyksiä.

Pääepäilty Abderrahman Mechkah vangittiin tänään todennäköisin syin epäiltynä kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Myös yksi osallisuudesta epäilty mies, Mohamed Bakier, vangittiin todennäköisin syin. Sen sijaan kaksi muuta miestä vangittiin lievällä syytä epäillä -perusteella. Osallisuudesta epäiltyjen miesten rikosnimikkeet ovat samat kuin pääepäillyllä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?