”Lelusalakuljettaja” Rami Adham tuomittiin ehdolliseen vankeuteen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

”Lelusalakuljettaja” Rami Adham tuomittiin ehdolliseen vankeuteen

Rami Adhamia koskevia syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa.

Julkaistu: 22.8.2017 16:24

”Lelusalakuljettajana” tunnetuksi tullut Rami Adham tuomittiin muun muassa dopingrikoksesta ja pahoinpitelyistä viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Oikeuden mukaan Adham syyllistyi veropetokseen, kirjanpitorikokseen, dopingrikokseen, huumausainerikokseen, kiristyksen yritykseen ja kahteen pahoinpitelyyn.

Oikeuden mukaan Adhamin yhtiö ei maksanut valmisteveroja, vaikka olisi pitänyt. Yhtiö toi Suomeen esimerkiksi proteiinipatukoita, ja myi niitä eteenpäin. Adham jätti maksamatta veroja yli 9 500 euron edestä. Tämän lisäksi yhtiön kirjanpidossa oli puutteita. Hän laiminlöi esimerkiksi tilinpäätöksen tekemisen.

Adham toi myös Virosta Suomeen laittomasti dopingaineita.

– Adham on laittomasti tuonut 100 kappaletta 10 mg Naposim-tabletteja Virosta Suomeen vuonna 2013. Dopingaineen määrä huomioon ottaen tekoa ei ole pidettävä kokonaisuutena arvostellen vähäisenä, oikeus kirjoittaa.

Huumausainerikos täyttyi puolestaan siitä, kun Adham piti hallussaan huumausaineeksi luokiteltuja tabletteja.

Kiristyksen yritys ja kaksi pahoinpitelyä

Adham yritti myös periä eräältä tutulta mieheltä 460 euron velkaa. Adhamin mukaan miehen vaimo oli vastuussa velasta.

– Lähden perääsi, jos et tuo rahojani kymmenen päivän sisällä, Adham kertoi miehelle.

Oikeuden mukaan velkaa ei tosiasiassa ollut.

Lopulta Adham meni miehen työpaikalle ravintolaan vuoden 2015 maaliskuussa, otti tätä leuasta kiinni ja löi häntä kaksi kertaa kasvoihin. Adham löi myös tilanteeseen väliin tullutta toista uhria kerran otsaan.

Tämän jälkeen ravintolaan tuli kolme muuta miestä, jotka uhkailivat uhria veitsellä ja nyrkkiraudalla. Uhri pelkäsi henkensä edestä, mutta lopulta tilanne raukesi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Adhamin rikoksistaan viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Hänen tekemät rikokset tapahtuivat vuoden 2012 tammikuun ja vuoden 2015 maaliskuun välisenä aikana.

Adhamin lisäksi ravintolan sisälle tulleesta kolmesta miehestä kaksi sai 65 päiväsakkoa. Toinen syyllistyi laittomaan uhkaukseen ja vaarallisen esineen hallussapitoon, toinen puolestaan laittomaan uhkaukseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoon. Kolmas mies sai laittomasta uhkauksesta 60 päiväsakkoa.

Nelikko joutuu yhteisvastuullisesti maksamaan uhrille lähes 5 600 euron korvaukset. Adham joutuu myös yksin maksamaan uhrille 500 euron korvaukset ja nujakkaan väliin tulleelle toiselle uhrille 100 euron korvaukset.

Myös Adhamille dopingaineita myynyt sai tuomion

Oikeus tuomitsi myös Adhamille dopingaineita myyneen miehen 60 päivän ehdolliseen vankeuteen.

Hänen hallustaan löytyi myös huumausaineeksi luokiteltuja aineita. Tämän lisäksi miehellä oli laittomasti hallussa sähkölamautin. Mies syyllistyi dopingrikokseen, huumausainerikokseen ja vaarallisia esineitä koskevien säännösten rikkomiseen.

Adham tuli viime vuonna tunnetuksi ympäri maailman ”Aleppon lelusalakuljettajana”. Helsingin Sanomat kuitenkin paljasti, että hänen toimintaansa liittyi useita epäselvyyksiä.

HS muun muassa sai haltuunsa viestejä, joista esimerkiksi selvisi, että Adham lavasti loukkaantumisensa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?