Terrorismirikoksesta epäillyn naapuri kertoo poliisioperaatiosta Kaarinassa – havahtui poliisin ääneen kesken puhelinkeskustelun - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Terrorismirikoksesta epäillyn naapuri kertoo poliisioperaatiosta Kaarinassa – havahtui poliisin ääneen kesken puhelinkeskustelun

Kaarinan Hovirinnassa järjestettiin perjantai-iltana poliisioperaatio. Tehtävän yhteydessä yksi marokkolainen otettiin kiinni. Kuvituskuva.

Julkaistu: 21.8.2017 16:11

Kaarinan Hovirinnassa asuva keski-ikäinen mies puhui vaimonsa sukulaisen kanssa puhelimessa perjantai-iltana. Keskustelua käytiin Turun keskustan tapahtumista, joiden tarkka kulku oli vielä tuossa vaiheessa hyvin epäselvä.

– Hän siinä sitten sanoi, että ilmeisesti Kaarinassakin on jotain menossa. Minä totesin, että en minä Kaarinasta mitään tiedä, Turun torista vaan, mies kertoo IS:lle.

Sitten ulkoa kuului voimakas ääni.

– Joku huusi kovaa ”seis!”. Menin parvekkeelle ja näin useita autoja ja poliiseja.

Poliisit tulivat ryhmänä kohti kerrostalon ulko-ovea. Piha-alueella oli miehen mukaan nuorisojoukko, jonka poliisi käskytti sisätiloihin.

– Heidät määrättiin rappukäytävään odottamaan.

Poliisin tähtäimessä oli yksi tietty asunto ja siellä asuva 18-vuotias marokkolainen mies. Miehen asunto sijaitsee kerrosta ylempänä kuin IS:n haastatteleman miehen.

– Sinne meni osa poliiseista ja osa oli ulkona. Minä lähdin käymään alhaalla ja tulin takaisin ylös. Siellä ne nuoretkin odottivat yhä rappukäytävässä, mies sanoo.

– Samassa kerroksessa sen miehen kanssa asuvaa ei päästetty ylös kotiinsa, mutta minä sain mennä omaani ihan normaalisti.

Poliisi haki talosta miehen, jota epäillään osallisuudesta terroristisessa tarkoituksessa tehtyihin murhiin ja murhan yrityksiin. Mies kiistää osallisuutensa tekoihin.

Poliisi oli paikalla Kaarinan Hovirinnassa sijaitsevalla talolla iltaseitsemästä ainakin noin 23:een saakka. Osa poistui välillä, mutta tuli takaisin. Marokkolaisen poliisi vei lopulta mukanaan.

– Aamulla poliisi tuli takaisin asuntoa tutkimaan, mutta pienemmällä määrällä.

Naapuri ei ollut ehtinyt tutustua epäiltyyn 18-vuotiaaseen.

– Hän muutti tänne ihan vähän aikaa sitten. Käsittääkseni mies asui asunnossa yksin, mutta varma en ole.

Talon alakerran porraskäytävässä on nimitaulu, jossa oli 18-vuotiaan asuntonumeron kohdalla tyhjä rivi, kun IS vieraili paikan päällä maanantaina iltapäivällä.

Poliisin kiinniottamaa 18-vuotiasta esitetään vangittavaksi tiistaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?