Yhdellä Turun epäillyistä rikostaustaa Suomessa – tuomio seksuaalirikoksesta

Osallisuudesta Turun terrori-iskuun epäilty 18-vuotias tuomittiin vammaisen tytön pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Yhdellä Turun terrori-iskun vuoksi pidätettyinä olevista miehistä on taustallaan äskettäin langetettu tuomio seksuaalirikoksesta.

21.8.2017 15:28

Yhdellä Turun terrori-iskun vuoksi pidätettyinä olevista miehistä on taustallaan äskettäin langetettu tuomio seksuaalirikoksesta. Varsinais-Suomen käräjäoikeus tuomitsi nykyään 18-vuotiaan miehen viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen viime helmikuussa.

Hänen syykseen luettiin nuorena henkilönä tehty pakottaminen seksuaaliseen tekoon. Mies oli alaikäinen tekoaikaan heinäkuussa 2016.

Rikos tapahtui Turussa. Käräjäoikeuden tuomion julkisen selosteen mukaan uhri oli vammainen tyttö, joka oli hetkeä aiemmin joutunut toisen miehen tekemän seksuaalisen teon kohteeksi.

Käräjäoikeuden mukaan tuomittu 18-vuotias oli auttamisen sijaan vienyt uhrin bussipysäkille ja siellä kosketellut tämän rintoja toistuvasti sekä laittanut kätensä uhrin alushousuihin ja koskettanut sukupuolielintä estelyistä välittämättä.

18-vuotias on valittanut tuomiosta Turun hovioikeuteen, jossa asian käsittely on yhä kesken.

Tuomittu 18-vuotias on yksi niistä neljästä epäillystä miehestä, jotka poliisi otti kiinni viikonloppuna puukotusten jälkeen. Puukkoa käyttäneellä pääepäillyllä tai kolmella muulla miehellä ei ole taustallaan Suomessa langetettuja rikostuomioita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?