Saksan sisäministeriö: Turun puukkohyökkäyksestä epäilty oleskeli aiemmin Saksassa laittomasti - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Saksan sisäministeriö: Turun puukkohyökkäyksestä epäilty oleskeli aiemmin Saksassa laittomasti

Poliisi esittää 18-vuotiasta Abderrahman Mechkahia vangittavaksi.

­

21.8.2017 14:24 | Päivitetty 21.8.2017 14:52

Turun puukkohyökkäyksestä epäilty Abderrahman Mechkah oleskeli Saksassa lyhyen aikaa vuosien 2015 ja 2016 vaihteessa, kertoo Saksan sisäministeriön edustaja uutistoimisto DPA:n mukaan.

Mechkah ei tehnyt tuona aikana Saksaan turvapaikkahakemusta, mutta hänen tietonsa kirjattiin rekistereihin ja häneltä otettiin muun muassa sormenjäljet ja dna-näyte. Deutsche Wellen mukaan Mechkahia olisi pidetty Saksassa laittomana maahanmuuttajana.

Mechkah jätti turvapaikkahakemuksen Suomeen alkuvuodesta 2016, joten hän on siis saattanut saapua Suomeen Saksasta.

Before coming to Finland: Knife-attacker from #Turku entered Germany late 2015 and was identified as illegal migrant, German authorities say pic.twitter.com/RQN2prb4pE— DW | Politics (@dw_politics) 21. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy oikein, voit katsoa sen täältä.

Suomen poliisi esittää 18-vuotiasta Mechkahia vangittavaksi kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta murhan yrityksestä. Aiemmin on kerrottu, että päätekijäksi epäilty Mechkah on Marokon kansalainen.

Poliisi esittää vangittavaksi myös neljää muuta miestä epäiltynä osallisuudesta hyökkäykseen. Lisäksi viides mies on kansainvälisesti etsintäkuulutettu, sillä hänen ei uskota olevan Suomessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?