KRP:n tutkinnanjohtaja Granroth: Näin Turun puukkoiskun tutkinta jatkuu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KRP:n tutkinnanjohtaja Granroth: Näin Turun puukkoiskun tutkinta jatkuu

Keskusrikospoliisi esittää viittä miestä vangittavaksi Turun puukkoiskusta epäiltynä. Tutkinta jatkuu kiivaana.

Turmapaikalle Turun torille on tuotu paljon kynttilöitä.­

21.8.2017 13:33

Pääepäiltyä, 18-vuotiasta marokkolaismiestä vaaditaan vangittavaksi kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä.

Poliisi esittää myös neljää muuta marokkolaismiestä vangittavaksi epäiltyinä osallisuudesta näihin tekoihin.

– Sitä selvitetään, mikä heidän (nelikon) osuus on tässä rikoksessa. Asema voi muuttua, mutta tällä hetkellä se on tämä, tutkinnanjohtaja Crista Granroth kertoo keskusrikospoliisista.

He kiistävät osallisuutensa tekoihin.

– Jokainen kuulustelu vie eteenpäin. Sen lisäksi tietoa hankitaan kaikesta muustakin. Sitä roolia tässä vielä selvitellään, Granroth toteaa.

Poliisi kuulusteli pääepäiltyä, Abderrahman Meckhkahia sunnuntaina. Poliisi on kuulusteluista vaitonainen.

– Kuulustelujen sisältöön ei voi vielä mennä, koska esitutkinta on vielä hyvin kesken. Pääepäiltyä, joka oli aktiivinen toimija, on vain kerran kuulusteltu. En voi kuvailla erikoistutkinnan tämänhetkistä tilannetta ja mitä näissä kuulusteluissa on kerrottu, Granroth kertoo.

Onko pääepäilty osoittanut kuulusteluissa minkäänlaista katumusta?

– En ota tähän mitään kantaa, Granroth kertoo.

Mies tuli Suomeen viime vuonna turvapaikanhakijana.

Poliisin tutkinta jatkuu kiivaana. Poliisi on kuullut uhreja ja silminnäkijöitä, joiden kuuleminen kestää kaikkiaan useita päiviä. Lisäksi tapahtumiin liittyen tehdään muun muassa laajaa teknistä tutkintaa ja kansainvälistä yhteistyötä.

– Täällä on yötä päivää tehty töitä ja tehdään yhä. Rikostutkinnan alkuvaiheessa kerroimme kauheasti informaatiota, ja sitä on nyt tehty. Puhutukset ja kuulustelut ovat kuitenkin vasta alkuvaiheessa.

– Olemme saaneet kaikenlaista dataa ja informaatiota, mitä meidän asiantuntijat, analyytikot ja ammattilaiset käyvät läpi. Menemme erilaisilla tutkintalinjoilla eteenpäin, Granroth kertoo.

Poliisilla on myös kuudes epäilty, josta on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

– Hän on myös esitutkinnan kiinnostuksen kohde. Toivotaan, että hän tulee jostain esille ja tapaamme hänet. Häneen henkilöllisyyteen liittyviä tietoja ei esitutkinnallisista syistä avata ollenkaan, Granroth kertoo.

Poliisi tiedottaa seuraavan kerran vangitsemiskäsittelyjen jälkeen, ellei asiassa sitä ennen muuta merkittävää ilmene.

Turun perjantain puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista, jotka olivat syntyneet vuosina 1951 ja 1986. Tämän lisäksi kuusi naista ja kaksi miestä loukkaantui. Nuorin loukkaantuneista oli 15-vuotias tyttö.

Poliisi sai hälytyksen Turun puukotuksesta perjantaina kello 16:n aikaan. Epäilty saatiin kiinni vain muutama minuutti sen jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?