Työpari todisti vierestä Jehovan todistaja -naisen surman Turun puukkoiskussa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Työpari todisti vierestä Jehovan todistaja -naisen surman Turun puukkoiskussa

Kaksi henkilöä kuoli perjantaina Turussa, kun Marokosta Suomeen tullut mies puukotti heitä ja kahdeksaa muuta keskusta-alueella.

Puukotuksen tapahtumapaikoille Turun keskustassa on tuotu kynttilöitä ja kukkia.

20.8.2017 18:16 | Päivitetty 20.8.2017 20:11
  • Poliisi sai hälytyksen puukotuksista perjantaina kello 16.02. Epäilty saatiin kiinni kello 16.05.

  • Puukotuksissa kuoli kaksi suomalaista naista. Puukotuksissa haavoittui kahdeksan ihmistä. Haavoittuneista kuusi on naisia ja kaksi miehiä.

  • Turun iskua tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä rikoksina: kahtena murhana ja kahdeksana murhan yrityksenä.

  • Epäilty mies on marokkolainen. Hän on ilmoittanut olevansa 18-vuotias. Mies tuli Suomeen vuonna 2016 turvapaikanhakijana.

  • Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan epäiltyä kuulusteltiin sunnuntaina. Kuulustelun sisältöä ei kommentoitu.

  • Pidätettynä on ollut neljä muuta ihmistä, jotka ovat myös marokkolaisia. Kuudennesta tapahtumaan liittyvästä henkilöstä on tehty kansainvälinen etsintäkuulutus.

Poliisi otti epäillyn tekijän kiinni vain minuutteja ensimmäisen hyökkäyksen jälkeen. Poliisi ampui epäiltyä kiinniottotilanteessa reiteen. Epäilty on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Poliisi pääsi kuulemaan häntä sunnuntaina, mutta kuulustelujen sisällöstä ei ole kerrottu julkisuuteen.

Pääepäilty on Marokon kansalainen, ja hän on saapunut Suomeen viime vuonna.

IS kertoi jo perjantaina, että toinen puukottajan uhreista oli niin sanotussa evankeliumityössä ollut Jehovan todistaja. Poliisi on kertonut molempien uhrien olleen naisia.

Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen kertoi jo tuolloin, että uhrin omaisille ja läheisille on tarjottu yhteisön puolelta kriisiapua ja tukea. Uhrilla oli aviomies, mutta ei lapsia. Leinosen mukaan uhri oli yhteisössä varsin pidetty ja arvostettu henkilö.

Evankeliumityötä, eli käytännössä Jehovan todistajien toiminnasta kertovien esitteiden ja raamatunlauseita sisältävien lehtisten jakamista tehdään pääasiassa pareittain. Leinonen vahvistaa Ilta-Sanomille, että niin oli nytkin Turussa.

Uhrilla oli mukanaan työpari, joka näki puukotuksen kokonaan.

– Hän on tapahtuneesta luonnollisesti hyvin järkyttynyt.

Alla olevalla videolla kartta-animaatio puukottajan perjantaisista liikkeistä Turun keskustassa.

Leinosen tietojen mukaan uhrin työpari ei saanut iskussa fyysisiä vammoja.

– Hän on saanut yhteisöltämme henkistä tukea ja apua kovasti. Tilanne on kuitenkin vielä kovin akuutti, hän kommentoi.

Jehovan todistajat ovat Leinosen mukaan muistaneet menehtynyttä uhria rukouksissaan sekä kokouksissa, että yksityisesti.

– Emme ole vielä mitään yhteistä hartautta tämän tapauksen johdosta pitäneet, mutta voi olla, että sellainen vielä tulee.

Poliisi järjesti sunnuntaina Turun keskustassa rekonstruktion, jolla havainnollistettiin perjantaista puukotussarjaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?