Poliisi julkisti uutta tietoa Turun tapauksesta – lisää kotietsintöjä Runosmäessä, epäiltyä ei ole päästy kuulemaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi julkisti uutta tietoa Turun tapauksesta – lisää kotietsintöjä Runosmäessä, epäiltyä ei ole päästy kuulemaan

Poliisin mukaan pääepäiltyä yritetään kuulustella vielä tänä iltana.

20.8.2017 14:03

Keskusrikospoliisi julkisti uudet tiedot Turun perjantaisista tapahtumista kello 14.

Tiedotteessaan poliisi mainitsee jatkaneensa tiiviisti perjantaisten Turun keskustassa tapahtuneiden puukotusten esitutkintaa.

Tekoja tutkitaan edelleen terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä.

Poliisi on tehnyt uusia kotietsintöjä mm. Turun Runosmäessä. Uusia kiinniottoja ei ole tehty. Puukotusten rekonstruktio järjestettiin Turun keskustassa sunnuntaina aamulla.

Tällaisen rekonstruktion teko on normaali osa vakavien rikosten tutkintaa.

Poliisi kertoo, ettei ole päässyt vielä kuulemaan pääepäiltyä. Kuulustelu yritetään kuitenkin järjestää vielä tämän päivän aikana.

Neljän muun epäillyn kuulustelut ovat jatkuneet, ja he ovat olleet halukkaita selvittämään asioita poliisin kanssa. Poliisi ei ole vielä päättänyt, tullaanko heitä maanantaina esittämään Varsinais-Suomen käräjäoikeudelle vangittavaksi.

Heidän osuutensa tapahtumiin on vielä epäselvä, ja asemansa voi muuttua esitutkinnan edetessä.

Poliisi on kuulustellut myös silminnäkijöitä, mutta heidän osalta kuulustelut tulevat jatkumaan vielä useita päiviä. Poliisi on saanut yleisöltä lukuisia vihjeitä, kuvia ja videoita. KRP kiittää tästä yleisöä. Puhelinnumeroon 0465342316 otetaan edelleen vastaan kuvia ja videotallenteita WhatsApp-viesteinä.

Poliisin tiedossa ei ole merkittäviä muutoksia rikosten uhrina loukkaantuneiden tilassa. Osaa asianomistajista on päästy kuulemaan, mutta osan kohdalla odotetaan terveydentilan kohenemista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?