Supon uhka-arvio: Riskilistalla 350 henkilöä, innostuneet radikaali-islamilaisesta propagandasta

Suojelupoliisi tiedotti kesäkuussa, että terrorismin uhka Suomessa on kohonnut.

Supo säilyttää ennallaan kesäkuisen uhka-arvion.

20.8.2017 11:48

Suojelupoliisi (Supo) julkaisi kesäkuussa arvion, jossa se hahmottaa Suomeen kohdistuvan terrorismin uhan tasoa. Supo käyttää uhka-arviossa neliportaista luokitusta, ja terrorismin uhka on tasolla kaksi eli ”kohonnut”.

Supo pitää todennäköisenä, että Turun puukotuksissa on kyse terrorismista, mutta säilyttää kuitenkin jo voimassa olevan arvion.

Merkittävimmän terrorismin uhan Suomessa muodostavat yksittäiset toimijat tai pienryhmät, jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta propagandasta tai terroristijärjestöjen kehotuksista.

Supo kertoo kesäikuisessa tiedotteessa, että sen tietoon on tullut aiempaa vakavampia terrorismiin kytkeytyviä suunnitelmia ja hankkeita Suomessa.

Suojelupoliisin terrorismin torjunnan kohdehenkilöitä on noin 350. Kohdehenkilöiden määrä on kasvanut varsinkin viime vuosina, ja vuodesta 2012 kohdehenkilöiden määrä on kasvanut noin 80 prosenttia.

Supo uskoo kasvun jatkuva. Kohdehenkilöiden sidokset terroristiseen toimintaan ovat entistä suorempia ja vakavampia. Yhä suurempi osa heistä on myös joko osallistunut aseelliseen konfliktiin, ilmaissut halua osallistua aseelliseen toimintaan tai vastaanottanut terroristista koulutusta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?