Grafiikka: Näin Turun isku tapahtui – silminnäkijät kertovat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Grafiikka: Näin Turun isku tapahtui – silminnäkijät kertovat

Silminnäkijät kertovat, kuinka kauhujen minuutit etenivät Turun keskustassa.

19.8.2017 23:29

KAUPPATORI:

1. Bussipysäkillä istunut kuulee avunhuutoja ja näkee kuinka naista puukotetaan. Myös apuun tullut valkopaitainen mies saa puukosta. Marjanmyyjä Arya Rashidi näkee jehovantodistajanaisen makaavan puukotettuna torilla. Poliisi saa ilmoituksen puukotuksesta kello 16.02.

2. Puukottaja etenee Hesburgerin suuntaan. Torimyyjät Vesa ja Teemu Rannikko sekä jäätelömyyjä Terttu Lehtinen näkevät, kuinka mies puukottaa lastenvaunuja työntänyttä naista heidän kojunsa edessä. Rashidi näkee kun mies lyö useita kertoja naista, joka makaa jo maassa. Taas joku yrittää estää tekoa, mutta tulee puukotetuksi.

KAUPPIASKATU:

3. Jani Ketola näkee myös naisen puukotuksen. Mies pakenee Kauppiaskadulle ja puukottaa jälleen. Useita henkilöitä juoksee puukottajan perään, myös Rashidi pesäpallomailan kanssa.

MAARIANKATU:

4. Ketola näkee miehen puukottavan jälleen yhtä tai kahta henkilöä.

5. Silminnäkijä on autollaan liikennevaloissa Maariankadun Hesburgerin vieressä. Poliisiauto tulee kovaa vauhtia Brahenkadulta ja kääntyy Maariankadulle. Samaan aikaan Maariankadulta juoksee puukottaja.

BRAHENKATU:

6. Autoilija näkee, kun mies kääntyi vasemmalle Brahenkadulle. Häntä vastaan tuli lastenvaunuja työntävä pariskunta, mutta heille hän ei tee mitään. Poliisiauto oli kääntynyt ja tulee vauhdilla takaisin. Samaan aikaan mies puukottaa valkoasuista naista.

7. Arya Rashidi juoksee Brahenkadun kulman taakse puukotetun naisen ohi ja näkee, kuinka mies noin viiden-kymmenen metrin päässä pitelee naista kiinni tukasta ja iskee veitsellä.

8. Turkulainen Petsi näkee miehen puukottavan toista naista. Poliisi ampuu puukottajaa, joka lyyhistyy maahan. Rashidi lyö puukottajaa pesäpallomailalla muiden potkiessa tätä ennen kuin poliisit häätävät heidät pois. Poliisi otti puukottajan kiinni kello 16.05.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?