Puukotuksista epäillyn erikoinen käytös pizzeriassa herätti ihmetystä – ”Hän näytti olevan sulkeutunut omaan kuoreensa” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Puukotuksista epäillyn erikoinen käytös pizzeriassa herätti ihmetystä – ”Hän näytti olevan sulkeutunut omaan kuoreensa”

Julkaistu: 19.8.2017 21:29

Paikalliset kertovat nähneensä puukotuksista epäillyn marokkolaismiehen useaan otteeseen Pernon kaupunginosassa. Pizzeriayrittäjän mukaan mies vaikutti sisäänpäinkääntyneeltä ja etäiseltä.

KRP:n mukaan Turun puukotuksista on epäiltynä yksi aktiivinen toimija, joka on Marokon kansalainen ja ilmoittanut iäkseen 18 vuotta.

KRP kertoi lauantaina, että pääepäilty on tullut Suomeen turvapaikanhakijana viime vuonna. KRP:n mukaan hän on asunut Turussa ja vastaanottokeskuksessa.

Poliisi on kertonut pidättäneensä myös neljä muuta miestä, jotka ovat kaikki Marokon kansalaisia. Miesten osallisuutta tapaukseen selvitetään. Yksi pidätyksistä tehtiin Pansion vastaanottokeskuksessa. Lisäksi yksi mies on etsintäkuulutettu.

Turun Sanomien mukaan pääepäilty olisi asunut Pansion vastaanottokeskuksessa.

IS:n tietojen mukaan pääepäilty on viime aikoina viettänyt aikaa Turun Pernon kaupunginosassa, joka sijaitsee lähellä Pansion vastaanottokeskusta.

Pizzeriayrittäjä tunnisti epäillyn videosta

Paikallinen pizzeriayrittäjä kertoo IS:lle, että puukotuksista pääepäilty oli vakiasiakas hänen pizzeriassaan.

Hän sanoo tunnistaneensa miehen netissä levinneestä videosta.

Hänen mukaansa arabiaa puhunut mies kävi ravintolassa joskus jopa kolmekin kertaa viikossa.

– Hän tuli pizzeriaan Pansion vastaanottokeskuksesta usein syömään viiden, kuuden marokkolaismiehen porukassa. Joskus hän kävi yksin.

Yrittäjä sanoo, että mies ei käyttäytynyt aggressiivisesti, mutta oli aina vakavailmeinen.

– Hän ei ollut väkivaltainen, mutta aina kun hän tuli syömään hän näytti apealta ja masentuneen oloiselta.

”Ei ollut ihan normaali ihminen”

Hänen mukaansa mies käyttäytyi muutamaan otteeseen huonosti, mistä hän joutui tälle huomauttamaan.

– Muutaman kerran hän meni ravintolan vessaan ilman että osti mitään, tai kysyi että saako käyttää vessaa, vaikka ei ole asiakas. Puutuin siihen ja sanoin, että hän ei saa tehdä noin.

Kolmannella kerralla mies oli hänen mukaansa tullut sisään ravintolaan ja ottanut kylmävitriinissä olevasta kannusta lasillisen vettä kysymättä lupaa tai ostamatta mitään.

– Minun mielestäni hän ei ollut ihan normaali ihminen, olemuksesta ja käyttäytymisestä päätellen. Silloinkin kun suutuin hänelle, hän ei ottanut sitä vastaan. Hän ei reagoinut siihen millään tavalla.

Yrittäjän mukaan miehen sosiaaliset taidot näyttivät ulkopuolisen silmään heikoilta.

– Hän näytti olevan sulkeutunut omaan kuoreensa. Hän vaikutti etääntyneeltä ja poissaolevalta.

Iranista Suomeen vuosia sitten muuttaneen pizzeriayrittäjän mukaan mies ei vaikuttanut ulospäin yhtään uskonnolliselta henkilöltä.

Perjantaiset uutiset järkyttivät

Hän kertoo järkyttyneensä tajuttuaan, että miestä epäillään perjantaisesta veriteosta. Kuultuaan uutisista, että pääepäilty on marokkolainen mies hän kuitenkin sanoo ajatuksissaan käväisseen voisiko hänen asiakkaallaan olla jotain tekemistä tapahtuneen kanssa.

– Tämä on minulle iso järkytys. On ihan sairasta, että joku tekee tuollaista. En osannut ajatella, että tämä mies kykenisi tuollaiseen.

Alueella sijaitsevassa baarissa työskentelevä nainen sanoo nähneensä miehen baarissa muutamaan otteeseen.

Hän muistelee nähneensä miehen muiden baarissa käyneiden maahanmuuttajataustaisten miesten seurassa. Hän ei kuitenkaan kiinnittänyt huomiota juuri pääepäillyn käytökseen.

– He kävivät täällä juomassa kahvia tai limua ja pelasivat joskus korttia. He eivät aiheuttaneet mitään ongelmia.

Myös toinen paikallinen ravintolatyöntekijä kertoo tunnistaneensa pääepäillyn alueella liikkuneeksi ja ravintolassa käyneeksi mieheksi. Hänen mukaansa mies poltti tupakkaa, eikä näyttänyt viettävän aikaa puhelimen parissa.

– Hän käveli aina yksin, ja oli todella rauhallinen. Se oli se, mikä oli pelottavaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?