Kuvat: Poliisi nosti valmiutta Oulussa – kävelykaduille ilmestyi raskasta kalustoa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuvat: Poliisi nosti valmiutta Oulussa – kävelykaduille ilmestyi raskasta kalustoa

Raskasta kalustoa on siirretty kävelykatujen päihin Oulussa estämään ei-toivottua liikennettä.

Julkaistu: 19.8.2017 17:05

Oulun keskusta-alueelle ilmestyi perjantai-iltana kuorma-autoja ja kaivuri estämään ei-toivottua liikennettä kävelykaduille. Raskaat ajoneuvot ja betoniporsaat ovat osa Poliisihallituksen määräämää valmiuden kohottamista.

Raskaita ajoneuvoja on viety Kirkkokadun ja Isokadun kävelykatuosuuksille Rotuaarin molempiin päihin sekä kauppakeskus Valkean molemmille puolille.

– Oulussa ei ole mitään erityistä uhkaa olemassa, vaan tämä on meidän tapamme nostaa valmiutta. Raskaiden ajoneuvojen on tarkoitus rajoittaa ei-toivottua liikennettä tietyille keskustan alueille, selvittää tilannetta vanhempi konstaapeli Mikko Vuorio Oulun poliisin johtokeskuksesta.

Ajoesteet pysyvät paikoillaan toistaiseksi. Valmiutta on nostettu myös lisäämällä virkapukuisten poliisien määrää keskustan alueella ja kutsumalla muutamia ylimääräisiä partioita töihin.

Poliisihallitus antoi määräyksen valmiuden kohottamisesta Turussa sattuneiden puukotusten vuoksi. Poliisin valmiutta on nostettu koko Suomessa varotoimenpiteenä. Viranomaisten mukaan tällä hetkellä ei ole konkreettista turvallisuusuhkaa.

Kuorma-autot ja kaivuri estävät moottoriajoneuvojen pääsyn kävelykaduille Oulussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?