Tiedottaja: Toinen puukottajan uhreista oli lehtisiä jakanut Jehovan todistaja

Turun Kauppatorilla tapahtuneessa puukotuksessa on kuollut kaksi henkilöä.

18.8.2017 23:19

Poliisi on kertonut, että Turun perjantain puukotuksessa on kuollut kaksi henkilöä. IS:n tietojen mukaan toinen uhreista oli Jehovan todistajiin kuulunut nainen, joka oli torilla jakamassa esitteitä.

– Pitää paikkansa, vahvistaa tiedon IS:lle Jehovan todistajien tiedottaja Veikko Leinonen.

Poliisi ei ole virallisesti kommentoinut kuolonuhrien tai loukkaantuneiden sukupuolia. Epäilty tekijä jäi poliisille kiinni poliisin ammuttua häntä jalkaan. Poliisi on kertonut epäillyn olevan ulkomaalaistaustainen, nuorehko mieshenkilö joka on sairaalassa hoidettavana.

Jehovan todistajien Leinosen mukaan yhteisö on tarjonnut menehtyneen naisen omaisille jo kriisiapua. Leinosen mukaan menehtynyt nainen oli todistajien joukossa pidetty ja arvostettu henkilö. Hänellä ei ollut lapsia.

Leinosen mukaan menehtynyt nainen asui Turussa, mutta ei ollut syntyperältään turkulainen.

– Meidän näkemyksemme mukaan kyseessä ei ollut uskontokuntaamme kohdistuva isku, vaan hänen osuminen uhriksi oli puhtaasti sattumanvaraista.

Leinonen muistuttaa, että Jehovan todistajia on niin sanotussa evankeliumityössä ympäri maailmaa runsaasti ihmisiä keräävillä paikoilla, kuten toreilla ja aukioilla.

– Me olemme siellä paikalla hymyilemässä ja tarjoamassa ihmisille raamatullista kirjallisuutta ja mitään ei ole aiemmin tapahtunut. Tämä vaikuttaa olevan varsin surullinen satunnainen tapahtuma.

Leinosen mukaan Jehovan todistajat ympäri Suomen ja maailman ovat osoittaneet osanottonsa menehtyneen naisen omaisille ja läheisille.

– Yhteisömme on hyvin tiivis.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?