Turun puukotus nousi otsikoihin maailmalla – CNN:n pääuutinen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Turun puukotus nousi otsikoihin maailmalla – CNN:n pääuutinen

Turun tapahtumista on uutisoitu tiedotusvälineissä ympäri maailmaa.

18.8.2017 20:43

Turun puukotuksista on kerrottu tiedotusvälineissä ympäri maailmaa. Turun keskustassa puukotettiin perjantaina useita ihmisiä.

Kaksi ihmistä sai surmansa puukotuksissa ja ainakin kuusi on yhä loukkaantuneina sairaalassa.

Esimerkiksi BBC kertoo, että poliisi on ampunut miestä, jonka epäillään puukottaneen useita ihmisiä Lounais-Suomessa Turussa. BBC:n haastattelema silminnäkijä kertoo pelanneensa biljardia baarissa, kun hän kuuli laukauksia. Pian baariin alkoi juosta sisään ihmisiä ja paikka suljettiin. Toinen silminnäkijä kertoo BBC:lle nähneensä poliisin ampuneen ihmistä, todennäköisesti miestä.

Turun puukotuksista kertoo myös amerikkalainen uutiskanava CNN. Uutinen nousi sivuston pääuutiseksi illan aikana.

Kanavan mukaan useita ihmisiä on puukotettu Turussa. Uutisessa kerrotaan poliisin ampuneen epäiltyä jalkaan. Itä-Uudenmaan poliisi on kehottanut ihmisiä varovaisuuteen myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla ja juna-asemilla, CNN raportoi.

Saksalainen Bild-lehti kertoo BBC:n tietoihin nojaten, että useita ihmisiä on puukotettu Turussa. Bildin mukaan epäselvässä tilanteessa poliisi on neuvonut ihmisiä välttämään Turun keskustaa.

Yhdysvaltalainen uutiskanava NBC uutisoi puolestaan, että poliisi jahtaa mahdollisia hyökkääjiä. Yhtä tekijää ammuttiin ja poliisi kehottaa ihmisiä välttämään aluetta, jolla poliisi edelleen etsii ”muita mahdollisia tekijöitä”.

Politico kertoo puolestaan Suomen poliisin ampuneen miestä puukotuksen jälkeen Turussa. Verkkolehti huomauttaa, että Turun tapahtumat sattuivat vain päivä sen jälkeen, kun 14 ihmistä kuoli Espanjan kahdessa terrori-iskussa.

Guardianin mukaan poliisi ampui miestä sen jälkeen, kun tämä puukotti useita ihmisiä torilla Turussa. Lehti kertoo Suomen pääministeri Juha Sipilän twiitanneen, että hallitus seuraa poliisioperaatiota Turussa ja kokoontuu tapahtumien johdosta myöhemmin illalla.

Ilta-Sanomien paikan päällä olevan toimittajan mukaan Turun tapahtumia oli raportoimassa perjantaina myös kiinalaista mediaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?