Poliisin tiedotustilaisuus Turun puukotussarjasta – kaksi kuollut, kolme tehohoidossa

Lounais-Suomen poliisi piti tiedotustilaisuuden Turun puukotussarjan etenemisestä.

18.8.2017 18:53 | Päivitetty 18.8.2017 20:07
  • Turun keskustassa on tapahtunut puukotusten sarja. Tilanne on poliisin mukaan ohi.

  • Kaksi puukotuksen uhreista on kuollut ja kuusi loukkaantunut.

  • Poliisi on ampunut yhtä epäiltyä alavartaloon ja ottanut tämän kiinni. Epäilty on sairaalahoidossa.

  • Poliisi selvittää liittyykö tapaukseen mahdollisia muita epäiltyjä.

  • Poliisi pyytää lisätietoa tapahtumista vihjenumeroihin 0503499187 ja 0503268089.

IS seurasi Lounais-Suomen poliisin tiedotustilaisuutta.

Voit seurata tiedotustilaisuuden etenemisen alta.

Poliisi päätti tiedotustilaisuuden kello 19.34.

19.34 Poliisi ei kommentoi epäillyn sukupuolta tai ikää.

19.32 Tyksin Elomaa muistuttaa, että sairaala ei katso, onko hoidettavaksi tullut potilas vai tekijä, vaan kaikki sinne tuodut henkilöt hoidetaan. Elomaan mukaan joidenkin potilaiden henkilöllisyys ei vielä ole tiedossa. – Siellä on jonkin verran tarkistamattomia henkilötunnuksia.

19.28 KRP:n mukaan ei ole tiedossa, että epäillyllä tekijällä ei olisi ollut muuta asetta, kuin puukko.

19.26 Poliisin mukaan ensimmäinen puukotus on tapahtunut kello 16.02. Epäilty tekijä on otettu kiinni kello 16.05.

19.25 KRP:n Laineen mukaan epäillyn tekijän kiinniottaneilla poliiseilla on hallussaan teräase.

19.23 Turun yliopistollisen keskussairaalan ylilääkäri Teemu Elomaa kertoo, että sairaalassa annettiin suuronnettomuushälytys, päivystyksessä on ollut asianmukainen miehitys. Elomaa kertoo, että kolme potilasta on teholla. Elomaan mukaan sairaalaan on tuotu yhdeksän hoidettavaa. Kaikki potilaat ovat aikuisia.

19.21 Ministeri Risikko välitti Tasavallan presidentin osanoton. Risikon mukaan presidentti Niinistö on saapumassa Turkuun.

19.18 Lounais-Suomen poliisin Ristolan mukaan tilanne on melkein ohi, mutta poliisin pitää saada sataprosenttinen varmuus tästä.

19.17 KRP:n Laine kertoo, että poliisi selvittää sosiaalisessa mediassa liikkuvaa videota, jossa näkyy astaloilla varustettuja ihmisiä. Hän toteaa, että poliisi ei voi vahvistaa hyökkääjiä olleen vain yhden, mutta kertoo sen olevan hyvin todennäköistä.

19.16 Ristola vahvistaa, että torilla olleet ihmiset ovat epäillyn tekijän ajaneet pois. Poliisi pyytää kuitenkin silminnäkijöiltä yhteydenottoja, jotta tilanteen eteneminen saadaan selvitettyä.

19.14 Poliisiylijohtaja Kolehmainen pyysi viranomaisille tutkintarauhaa. Hänen mukaansa Lounais-Suomen poliisilaitos toimi tapauksessa ripeästi ja epäilty tekijä saatiin kiinni varsin nopeasti. Poliisi on nostanut valmiuttaan koko valtakunnassa tämän tapauksen vuoksi. Virkapukuisia poliiseja tulee näkymään katukuvassa enemmän.

19.12. Ministeri Risikko kertoi, että suojelupoliisi tarkistaa, onko epäiltyä heidän rekisterissään, tai onko epäilty mahdollisesti maahanmuuttoviraston tiedossa. Syynä tähän on se, että epäilty on ulkomaalaistaustaisen näköinen.

19.12 Poliisi tarkensi, että yhteensä kahdeksan uhria, joista kaksi on kuollut. Kuusi on sairaalassa loukkaantuneena.

19.11 Poliisi purkaa lukuisia valvontakameranauhoja ja pyrkii selvittämään tapahtumien etenemistä. Loukkaantuneista osa on leikkauksessa, osa odottaa leikkaushoitoa, ja osa ensiapua.

19.09 Poliisi tähdentää, että heillä on tällä hetkellä vain yksi epäilty. Turun keskusta on turvallinen.

19.08 Poliisi ei vahvista, että tapahtumapaikalla olisi huudettu Allahia. Rikosylikomisario Ristola totesi, että he pyrkivät haastattelevat silminnäkijöitä.

19.07 KRP:n mukaan tapausta ei tutkita vielä terrorismirikoksena.

19.06. KRP:n Markus Laine kertoo, että epäillyn henkilöllisyys ei ole vielä tiedossa. Epäilty on sairaalahoidossa.

19.05 Tutkinta on siirtynyt Keskusrikospoliisille.

19.04 Rikosylikomisario Teijo Ristola Lounais-Suomen poliisista kertoo, että poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta epäillyn tekijän pysäyttämiseksi. Aseella ammuttiin yksi laukaus, joka osui epäiltyä reiteen.

19.02 Poliisi sai hälytyksen kello 16.02. Tämänhetkisen tiedon mukaan henkilö on puukottanut ainakin kahdeksaa henkilöä. poliisi pysäytti puukottaneen henkilön ampuma aseella. Ainakin kaksi henkilöä on kuollut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?