Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vesa näki puukkomiehen raa’an hyökkäyksen Turussa – ”Huusin niin kovaa kuin jaksoin”

Useat silminnäkijät kertovat Turussa ihmisten joukossa kulkeneesta miehestä, joka silmittömästi ja sattuman varaisesti puukotti ihmisiä.

18.8.2017 18:37

– Istuin vastapäisellä pysäkillä. Yhtäkkiä huudettiin apua, apua. Tytön kimppuun käytiin silmittömästi. Kun tyttöä tultiin auttamaan, ensimmäinen auttaja sai myös puukosta. Puukottajalla oli kaksikymmensenttinen leuku kädessä, eräs silminnäkijä kertoo.

Kaksi torimyyjää Vesa ja Teemu Rannikko näkivät yhden puukotuksen aivan läheltä.

– Kaveri juoksi puukon kanssa ja puukotti naista ihan tiskin edessä. Naisella oli lapsi rattaissa, Teemu Rannikko kertoo.

Rannikot lähtivät pakoon juosseen miehen perään.

– Huusin ”varokaa puukko, varokaa puukko”. Huusin niin kovaa kuin jaksoin, mutta eivät ihmiset oikein tajunneet.

– Sitten mies sai yhden naisen kiinni, otti tukasta ja puukotti. Sitten tuli poliisit ja saivat sen Puutorilla kiinni, Vesa Rannikko kuvailee kauhunhetkiä.

– Todella sairasta. Emme kerinneet pelätä kun lähdimme perään. Kolmekymmentäyksi vuotta olen ollut torilla. Koskaan ei ole ollut mitään. Joskus juopuneita.

Jani Ketola oli tulossa linja-autolla töistä ja käveli Kauppatorin poikki.

– Porukka kirkui. Ajattelin mitä tapahtuu. Näin kun kaveri juoksi puukko kädessä, löi puukolla neljä viisi kertaa naista, jolla oli pieni lapsi kärryissä, Ketola kuvailee tapahtumia.

– Sitten se jatkoi matkaa Kauppiaskadulle ja puukotti jonkun. Sitten mies juoksi seuraavaa katua oikealle ja puukotti taas yhtä tai kahta. Yhdelle ei käynyt pahasti. Brahenkadulla poliisit ampuivat miestä jalkaan ja saivat sen kiinni.

Jäätelömyyjä Terttu Lehtinen näki yhden puukotuksen läheltä.

– Kuulin kirkunaa. Ihmisiä juoksi, sitten keskeltä tuli mies ja löi kolme kertaa ainakin yhtä naista. Naisella oli lapsi vaunuissa. Sitten se juoksi Kauppiaskatua ylös iso puukko kädessä.

– Just aamulla juteltiin miehen kanssa Barcelonasta ja puhuttiin ettei ole täällä mitään tapahtunut ja nyt tuli tämmönen, Lehtinen kauhistelee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?