Silminnäkijä huomasi Turun hyökkääjän autostaan: mies juoksi verinen teräase kädessä ja puukotti naista selkään

Turkulainen mies oli tulossa töistä hieman neljän jälkeen, kun hän näki auton ikkunasta verinen puukko kädessä juoksevan miehen.

18.8.2017 17:42
  • Turun keskustassa on tapahtunut puukotusten sarja.

  • Kaksi henkilöä on kuollut. Haavoittuneita on kuusi.

  • Poliisi on ampunut yhtä epäiltyä alavartaloon ja ottanut tämän kiinni.

  • Poliisi etsii mahdollisia uusia epäiltyjä.

  • Poliisi pyytää lisätietoa tapahtumista vihjenumeroihin 0503499187 ja 0503268089.

Ilta-Sanomiin yhteyttä ottanut mies kertoo, että hän oli tulossa töistä ja pysähtyi liikennevaloihin Maariankadun Hesburgerin viereen vähän kello neljän jälkeen Turussa. Silloin alkoi kuulua poliisin ajoneuvon hälytysääntä ja mies katsoi sivupeilistä, pitääkö hänen antaa tietä vai pysyä paikallaan.

– Poliisiauto tuli kovaa vauhtia Brahenkadulta ja kääntyi Maariankadulle ja jatkoi matkaansa alaspäin. Samaan aikaan Maariankadulta juoksi parikymppisen näköinen mies. Katsoin, että hänellä on puukko kädessä, ja että ihan kuin siinä olisi verta, mies kertaa.

Sen jälkeen puukko kädessä juossut mies kääntyi vasemmalle Brahenkadulle. Pian miestä vastaan tuli lastenvaunuja työntävä pariskunta.

– Heille hän ei tehnyt mitään. Poliisiauto oli kääntynyt ja tullut vauhdilla takaisin. Samaan aikaan jätkä puukotti raukkamaisesti valkoasuista naista takaapäin ensin selkään. Kun hän kääntyi mies iski muutaman kerran kaulan ja rinnan alueelle, hän kuvailee.

Liikenne alkoi tässä vaiheessa olla Turussa aivan sekaisin. Pian poliisiauton takaa kuului laukaus.

– Samaan aikaan juoksi nuorta sakkia pesäpallomailat käsissä. He olivat todennäköisesti tämän kaverin perässä.

10–15 minuutin kuluttua turkulaismies palasi tapahtumapaikalle, joka oli täyttynyt poliisiautoista. Paikalle oli saapunut myös ambulanssi. Valkoisiin pukeutunut nainen makasi edelleen maassa ja ympärillä oli viranomaisten lisäksi naisen avuksi tulleita sivullisia.

Turun keskusta-alueella Puutorin ja Kauppatorin alueilla on sattunut useita puukotuksia. Poliisi pyytää kansalaisia välttämään kaupungin keskusta-aluetta.

Ylen Turussa olevan toimittajan mukaan yksi ihminen olisi menehtynyt välikohtauksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?