IS seurasi Turun tapahtumia hetki hetkeltä: Vaaratiedotetta ei ehditty lähettää, presidentti Niinistö otti osaa suruun

Kaksi ihmistä on kuollut ja kuusi loukkaantunut Turun keskustassa tapahtuneissa puukotuksissa.

18.8.2017 21:07
  • Turun keskustassa on tapahtunut puukotusten sarja. Tilanne on poliisin mukaan ohi.

  • Kaksi puukotuksen uhreista on kuollut ja kahdeksan loukkaantunut.

  • Epäilty on poliisin mukaan ulkomaalaistaustainen, nuorehko mies.

  • Poliisi ampui epäiltyä alavartaloon ja otti tämän kiinni. Myös epäilty on sairaalahoidossa.

  • Poliisi selvittää liittyykö tapaukseen mahdollisia muita epäiltyjä.

  • Poliisi etsi illan suussa Turussa valkoista Fiat Ducatoa, joka löytyi.

  • Poliisi pyytää lisätietoa tapahtumista vihjenumeroihin 0503499187 ja 0503268089.

Turussa poliisi on ampunut yhtä epäiltyä tekijää alavartaloon. Hän on poliisi hallussa.— L-S poliisi (@L_S_poliisi) 18. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

23:51: Tämä reaaliaikainen seuranta päättyy. Ilta-Sanomat uutisoi tapauksesta, kun uusia tietoja ilmestyy. Tässä kattava kokonaisuus siitä, mitä Turun puukotuksista tähän mennessä tiedetään.

22:36: Tässä kattava kokonaisuus siitä, mitä Turun puukotuksista tähän mennessä tiedetään. Ohessa myös kuva epäillystä puukottajasta.

22:25: Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on tuominnut Turun puukotukset järkyttävänä ja raukkamaisena tekona. Hän myös otti osaa omaisten ja uhrien suruun.

22:23: Poliisi myös tiedotti noin kello puoli kymmenen jälkeen illalla, että aiemmin ilmoitettu haussa ollut valkoinen pakettiauto on nyt poliisin hallussa.

22:21: Poliisi suoritti tutkintaa Varissuon alueella Turussa sijaitsevassa kerrostalossa hieman ennen kello kymmentä illalla.

Kerrostalon pihalla oli poliisin pakettiauto ja autosta rakennukseen kulki poliiseja.

22:18: Pääministeri Juha Sipilä kommentoi Turun puukotuksia Ilta-Sanomille. Hänen mukaansa suomalaiset ovat edelleen turvassa, vaikkakin tapaus on vakava ja poikkeuksellinen.

21:09: Poliisi kertoo kaipaavansa havaintoja valkoisesta pakettiautosta liittyen Turun puukotuksiin. Auto on Fiat Ducato ja rekisteritunnus OTF-806.

21:06: Turun tapahtumat nousivat pääuutisaiheeksi CNN:n verkkosivulla.

21:04: Presidentti Sauli Niinistö osoitti surunvalittelunsa traagisten tapahtumien uhreille.

– Haluan kaikkien suomalaisten puolesta esittää syvimmät osanottoni uhreille, heidän omaisilleen ja läheisilleen. Silmittömän väkivallanteon motiivit ja taustat ovat vielä selvittämättä. Selvää kuitenkin on, että isku koskettaa syvästi meitä kaikkia

Lue lisää täältä.

20:32: Poliisi tiedotti Twitterissä myös monia askarruttaneesta asiasta, eli siitä, miksi Turun puukotuksista ei lähetetty vaaratiedotetta televisioon.

On kysytty, miksei #vaaratiedote'tta. Poliisille hälytys 16.02 ja tekijä kiinni 16.05. Ei aikaa vaaratiedotteelle. #turku— L-S poliisi (@L_S_poliisi) 18. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

20:28: Rikosylikomisario Teijo Ristola sekä Turun kaupunginjohtaja kommentoivat Turun puukotuksia Ilta-Sanomille alla olevilla videolla.

20:04: Tiedotustilaisuudessa poliisi sanoi, ettei se pysty vahvistamaan väitteitä, joiden mukaan puukotuspaikalta olisi kuultu ”Allah” -huutoja.

19:38: Poliisi toivoo pääsevänsä kuulemaan epäiltyä mahdollisimman pian.

19:32: Krp:n mukaan ei ole tiedossa, että epäillyllä olisi ollut muita aseita kuin veitsi.

19:26: Poliisin mukaan tekijä otettiin kiinni kolme minuuttia puukotuksen jälkeen.

19:21: Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on matkalla Turkuun.

19:18: Poliisi on tiedotustilaisuudessa todennut, että tilanne on ohi, mutta asialle tavoitellaan vielä täyttä varmuutta.

19:13: Keskusrikospoliisin mukaan tapausta ei tutkita tällä hetkellä terroritekona. Tätäkään tutkintalinjaa ei kuitenkaan vielä voida sulkea pois.

19:11: Poliisin mukaan uhreja on yhteensä 8, joista kaksi on kuollut ja kuusi yhä loukkaantuneita.

19:06: Tapaukseen liittyy tällä hetkellä yksi epäilty, mutta poliisi selvittää vielä, liittyykö tapaukseen muita epäiltyjä. Epäillyn henkilötietoja pyritään yhä selvittämään.

Epäilty on yhä sairaalahoidossa loukkaantuneena. Hän on nuorehko mieshenkilö.

19:03: Poliisi on vahvistanut tiedotustilaisuudessa, että puukotuksissa on menehtynyt kaksi henkilöä.

18:59: Seuraa kello 19:00 alkavaa tiedotustilaisuutta suorana Ilta-Sanomien Facebookista.

Jos upotus ei näy, katso se tästä.

18:37: Suomen poliisi tiedottaa kohottavansa valmiutta valtakunnallisesti. Poliisi lisää partioiden määrää ja tehostaa tiedonhankintaa koko maassa.

Poliisi kohottaa valmiuttaan valtakunnallisesti. Partioiden määrää lisätään, tiedonhankintaa tehostetaan.— Suomen poliisi (@SuomenPoliisi) 18. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

18:27: TYKS:in sairaalanjohtajan mukaan yksi sairaalaan tuoduista henkilöistä on kuollut.

18:21: Turun yliopistolliseen sairaalaan on kuljetettu kahdeksan ihmistä, jotka ovat saaneet vammoja puukotuksissa.

18:17: Turun Sanomien mukaan osa Kauppatorilla olleista ihmisistä oli lähtenyt puukotuksen jälkeen jahtaamaan epäiltyä juosten pidelleen käsissään mailoja.

18:08: Suojelupoliisi osallistuu Turun tapahtumien selvittelyyn.

Suojelupoliisi osallistuu Turun tapahtumien selvittelyyn. Vielä on liian aikaista arvioida tarkemmin tapahtunutta tai sen taustoja. #turku— Suojelupoliisi (@Suojelupoliisi) 18. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

18:05: Turun Sanomien tiedon mukaan loukkaantuneita on 7-8.

17:59: Poliisi kertoo tarkastaneensa henkilöitä Raisiossa sijaitsevassa kauppakeskus Myllyssä. Henkilöt eivät kuitenkaan liity Turun tapahtumiin, poliisi sanoo Twitterissä.

Poliisipartio on käynyt tarkastamassa Raisiossa olevassa ostoskeskus Myllyssä henkilöitä. Eivät liity Turun tapahtumaan. #turku

17:42: Keskustassa sijaitseva pääkirjasto ja kauppakeskus Hansakortteli on evakuoitu varotoimenpiteenä viranomaisten pyynnöstä.

17:34: Myös kauppakeskus Mylly on tyhjennetty poliisin toimesta, mutta kauppakeskuksen johtajan mukaan paikalla ei ole mitään hätää.

17:30: Lounais Suomen poliisi kertoo etsivänsä lisää mahdollisia epäiltyjä Turusta. Ihmisiä kehotetaan poistumaan Turun keskustan alueelta.

Poliisi etsii lisää mahdollisia tekijöitä Turussa. Ihmisiä kehotetaan poistumaan Turun keskustasta.— L-S poliisi (@L_S_poliisi) 18. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

17:29: Pääministeri Sipilän mukaan hallitus seuraa tilannetta ja pitää neuvottelun tänään myöhemmin.

Hallitus seuraa tiiviisti Turun tilannetta ja käynnissä olevaa poliisioperaatiota. Hallitus pitää myöhemmin tänään neuvottelun.— Juha Sipilä (@juhasipila) https://twitter.com/juhasipila/status/898547837889327104">18. elokuuta 2017

17:22: Sisäministeri Risikko ja poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen tulevat osallistumaan seitsemältä Turussa järjestettävään tiedotustilaisuuteen.

Ihmisiä kehotetaan poistumaan Turun keskustasta.— L-S poliisi (@L_S_poliisi) 18. elokuuta 2017

Myös Itä-Uudenmaan poliisi on kertonut poliisin nostavan valmiustilaa Turun tapahtumien takia Helsinki-Vantaan lentoasemalla sekä rautatieasemilla.

Tasavallan presidentin kanslia on tiedottanut, että presidentti Niinistö, pääministeri Sipilä, varapääministeri Orpo sekä sisäministeri Risikko ovat olleet yhteydessä toisiinsa Turun iskujen johdosta. Valtionjohto seuraa tilannetta.

TP Niinistö, PM Sipilä, varaPM Orpo, SM Risikko olleet yhteydessä Turun iskujen johdosta. Valtiojohto seuraa tilannetta aktiivisesti. #turku— TPKanslia (@TPKanslia) 18. elokuuta 2017

Jos twiitti ei näy, katso se tästä.

Oletko paikalla? Lähetä kuva tällä lomakkeella, multimediaviestinä numeroon 13456 tai sähköpostilla osoitteeseen uutiset@iltasanomat.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?