Uutuuskirja: Unabomber otti yhteyttä Pentti Linkolaan

Pentti Linkola sai uutuuskirjan mukaan kesäkuussa 2014 kirjeen Theodere Kaczynskilta.

16.8.2017 13:00

Unabomber-nimeä käyttänyt Kaczynski on Yhdysvaltain tunnetuin ekoterroristi, joka kärsii elinkautista vankeustuomiota kolmen ihmisen surmaamisesta kirjepommeilla. Erakkona elänyt matemaatikko saatiin kiinni vasta lähes 20 vuoden jahdin jälkeen vuonna 1996.

Kaczynski halusi Riitta Kylänpään uutuuskirjan Pentti Linkola -ihminen ja legenda (Siltala) mukaan ksyä Linkolalta, ovatko suomalaiset ympäristösuojelijat ymmärtäneet ympäristön tuhoamisen ja modernin teknologian yhteyden. Linkola ei jaksanut vastata. Uuden elämäkerran mukaan Linkola saa jonkin verran ”lukijakirjeitä” ulkomailta, mutta on yleensä polttanut englanniksi kirjoitetut kirjeet saman tien. Ne kuitenkin todistavat hänen ajattelunsa leviämisestä maailmalle.

Suomessa Linkola on saanut huomiota kehumalla Saddam Husseinia, Hitleriä ja erilaisia terroristeja. Tämän vuoksi jotkut pitävät häntä ”ekofasistina”. Toisaalta Linkola on saanut paljon arvostusta selkeästä ilmaisustaan, kielestään ja järkähtämöttömyydestään luonnonsuojelijana.

Artikkelia muokattu kello 13.10, Unabomber jäi kiinni vuonna 1996, ei 2016.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?