Mies kaahasi vaarallisesti jalkakäytävällä Helsingissä – poliisi: ”Liittyy kahden henkilön velkasuhteeseen” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies kaahasi vaarallisesti jalkakäytävällä Helsingissä – poliisi: ”Liittyy kahden henkilön velkasuhteeseen”

Poliisin mukaan jalkakäytävällä hurjastellut mies on selittänyt kuulusteluissa lähteneensä autolla pakoon nujakkatilanteesta.

15.8.2017 15:49

Helsingin Kalliossa sattui viime torstaina välikohtaus, jossa henkilöauto ajoi hetken aikaa jalkakäytävää pitkin. Poliisin mukaan ajovälikohtausta edelsi pizzerian edustalla tapahtunut usean henkilön joukkotappelu, jossa välineinä on käytetty muun muassa lautaa ja rautaputkea.

Poliisi sai torstai-iltana klo 20.20 aikaan tehtävän Pengerkatu 27:n kohdalle.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta sanoo, että poliisi on suorittanut asian suhteen kuulusteluja. Se on kuullut muun muassa tilanteessa autolla jalkakäytävällä ajanutta henkilöä.

Poliisin mukaan auto osui kahteen pysäköityyn autoon ja ajoi tämän jälkeen hetken jalkakäytävää pitkin Pengerkadulla. Auto jatkoi Helsinginkatua Brahenkentän suuntaan. Silminnäkijän kuvaamalla ja sosiaalisessa mediassa levinneellä videolla näkyy, kuinka vauhdilla etenevä auto lähes osuu muutamaan ihmiseen jalkakäytävällä.

  • Voit katsoa lukijan videon hurjasta kaahaamisesta jutun otsikon alta. Video kaahaajan kiinniotosta edempänä jutussa.

Kruskopfin mukaan kuljettaja on sanonut kuulusteluissa, ettei yrittänyt tilanteessa ajaa ihmisten päälle.

– Kuljettaja on kertonut, että hän ja toinen henkilö ovat paenneet autoon, ja autoa on alettu mätkimään niin että se on vaurioitunut. Hän on sanonut yrittäneensä pois paikalta ja siinä yhteydessä törmänneensä kahteen muuhun autoon. Hän on sanonut olleensa sitten näkevinään, että jalkakäytävän kautta oli väylä poistua paikalta.

Poliisi on kuulustelujen perusteella alkanut saada käsitystä syistä tapahtumien taustalla. Kruskopfin mukaan tutkimuksissa ei ole tullut ilmi, että päihteillä olisi osuutta tapahtuneeseen.

– Kuulustelujen perusteella vaikuttaa siltä, että se liittyy kahden henkilön velkasuhteeseen. Henkilöautolla on kuljetettu paikalle henkilö, joka on alkanut selvittää epäselvää velka-asiaa, ja se on sitten eskaloitunut joukkotappeluksi, jossa on mätkitty puolin ja toisin.

Poliisi ei ota tällä hetkellä kantaa miesten välisen velkasuhteen laatuun.

Kruskopf kertoo, että asian johdosta kolme henkilöä on ollut pidätettynä. Poliisin mukaan osa kolmesta epäillystä on poliisille tavalla tai toisella entuudestaan tuttuja.

– Siinä on sellaisia henkilöitä, joilla on saattanut olla jotain tekemistä poliisin kanssa, asiakkuuskontakti poliisiin niin sanotusti.

Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä törkeän pahoinpitelyn yrityksenä, kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kuljettajaa epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Auton jalkakäytävällä ajamisen aikana loukkaantui lievästi yksi henkilö, kun auto osui avoimeen liikkeen oveen, joka puolestaan osui autoa väistäneeseen ihmiseen. Lisäksi muutama henkilö sai vähäisiä vammoja joukkotappelun aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?