”Kuin tykistökeskityksen jäljiltä” – kuvat: Kiira-myrsky kaatoi lähes 100 puuta ja murjoi kappelin Järvenpään hautausmaalla

Hautausmaan yli puhalsi kaksi voimakasta myrskyvirtausta. Raivaustyöt on tehtävä kiireaikataululla.

Kymmeniä puita kaatui Järvenpään hautausmaalla.

Järvenpään hautausmaa Uudellamaalla oli lohduton näky lauantai-illan myrskyvirtausten jäljiltä.

Järvenpään seurakunnan talousjohtaja Kari Hietala kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että hautausmaan alueella kaatui 97 puuta.

Yksi puista kaatui siunauskappelin katolle ja vaurioitti sitä – samalla tuli vettä sisään. Montaa hautakiveä ei rikkoutunut, mutta niitä jäi puiden alle ja kaatui.

– Kun eilen illalla yhdeksän jälkeen kirkkoherran kanssa kävelimme hautausmaalla, totesimme sen olevan kuin tykistökeskityksen jäljiltä, Hietala sanoo.

Siunauskappeli vaurioitui puun kaaduttua sen katon päälle.

Alustava raportti tuhoista on toimitettu vakuutusyhtiölle, mutta Hietala ei osaa vielä arvioida taloudellisten vahinkojen mittaluokkaa.

Noin kolmen kilometrin päässä keskustasta sijaitsevalla hautausmaalla on arkku- ja uurnahautoja, sirottelualue sekä muistolehto. 60 vuotta sitten käyttöön vihityn hautausmaan raivaustyöt on talousjohtajan mukaan tehtävä kiireaikataululla.

– Ensin avataan käytävät, poistetaan puut hautausmaalta ja siistitään paikkoja. Huomenna on jo vainajia tulossa.

Hietalan mukaan hautausmaan yli puhalsi kaksi voimakasta myrskyvirtausta. Toinen tuli paikoitusalueen suunnasta kohti kappelia, toinen riehui uudella alueella.

Monta hautakiveä meni nurin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?