Isä huolestui koulutien turvallisuudesta Vantaalla – huomaisitko sinä nämä liikennemerkit auton ratista?

Kuvat ovat Hiekkaharjun koulun läheltä Vantaalla.

13.8.2017 8:11 | Päivitetty 13.8.2017 15:26

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona, kuinka autoilijat eivät piitanneet koulun alkamisesta Helsingissä. Mechelininkadulla viidennes autoilijoista ajoi ylinopeutta, vaikka lähellä sijaitsee Taivallahden peruskoulu.

Vantaalainen koululaisen isä kertoo, että koululaisten turvallisuudesta ei näytä piittaavaan aina edes kaupunki.

Isä lähetti Ilta-Sanomille kuvia Vantaalta Hiekkaharjun koulun läheltä.

Talkootietä koulua lähestyessä on kolme liikennemerkkiä, joissa varoitetaan lapsista, suojatiestä ja mutkasta. Liikennemerkit ovat kuitenkin täysin puskien ja puiden peitossa.

– Autoilijat eivät voi nähdä noita liikennemerkkejä, isä huomauttaa.

Hiekkaharjun koulu sijaitsee liikennemerkkien jälkeen oikealla.

– On todella härskiä, että turvallisuustalkoot eivät kiinnosta Vantaan kaupunkia. Naapurin rouva huomautti kaupunkia ja koulua jo vuosi sitten pusikoituneista liikennemerkeistä. Mikään ei ole vuodessa muuttunut.

Isän mukaan nopeusvalvonta olisi varsin tarpeellista koulun kohdalla.

– Tiellä on 40 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Autojen nopeudet kohoavat siinä kuuteen kymppiin. Suojatiellä pitäisi ehdottomasti olla hidasteet. Liikennevalot ovat vasta koulun jälkeen, eivät koululaiset sieltä kierrä.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut viikolla Vantaan kaupungin edustajaa kommentoimaan asiaa. Viestintäpäällikkö viestitti sunnuntaina, että kaupunki kävi parturoimassa liikennemerkit näkyviin perjantaina.

Kunnossapitopäällikkö Jyrki Vätön mukaan kaupunki huomauttaa kiinteistöjä asiasta. Katuun rajoittuvien kiinteistöjen tulee huolehtia siitä, ettei tonttien kasvillisuus pääse haittaamaan liikenneturvallisuutta.

Muokattu juttua kello 15.25: Lisätty kaupungin edustajien kommentit ja tieto kasvillisuuden leikkaamisesta liikennemerkkien edestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?