Katso video Kiiran voimasta: Vesi tulvi supermarketin katosta Espoossa, lasiseinä rämähti 35 metrin korkeudesta kadulle Helsingissä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Katso video Kiiran voimasta: Vesi tulvi supermarketin katosta Espoossa, lasiseinä rämähti 35 metrin korkeudesta kadulle Helsingissä

Sanomatalon 9. kerroksesta tippunut lasinkappale ei aiheuttanut vaaraa ihmisille.

12.8.2017 20:31 | Päivitetty 12.8.2017 22:40

Kiira-myrsky runtelee pääkaupunkiseudun suuria rakennuksia urakalla. Tuulenpuuskat ovat riepotelleet rakennusten kattoja ja seiniä, ja pelastuslaitoksen yksiköt ovat työllistettyjä.

Espoon suuri kauppakeskus Iso Omena on saanut osansa tuhoista.

– Myrskyn tuhoja on, mutta itse en ole paikalla tällä hetkellä. Vartion alustavan raportin mukaan vesivahinkoja on tullut ja joitakin sähkökatkoksia, mutta tarkempia tietoja en ole vielä saanut. Pelastuslaitos on toki paikalla. Tämä on kaikki mitä tiedän nyt, kun tilanne on vielä päällä, vahvistaa Ison Omenan kiinteistöpäällikkö Esa Sihvonen.

Videolla näkyy, miten vettä vuotaa Citymarketin katosta kaupan käytäville.

Helsingissä Sanomatalon lasiseinille myrsky oli liikaa, ja Kiiran voimasta valtava lasielementti tippui maahan toimistorakennuksen ylimmästä, yhdeksännestä kerroksesta. Paikalla ei ainakaan videon perusteella onneksi ollut ihmisiä. Lasin romahtaminen tallentui alakerran Elmo Sports & Bistro -ravintolan kokin Mika Gabelin puhelimeen.

– Menin terassille savukkeelle ja meinasin ottaa videon taivaalla näkyvistä salamoista. Kuulin vain kovan raks-äänen ja lasinpala rysähti alas. Alla ei onneksi ollut ihmisiä, Gabel kertoo tilanteesta ja ennustaa, että alas tullut lasinkappale ei ole illan ainoa.

Myöhemmin 22-vuotias nainen kertoi Ilta-Sanomille, että oli ystävänsä kanssa Postikujalla, kun ulkolaseja tippui alas.

Naisen jalkaan lensi lasinsiruja, jotka osoittautuivat sairaalan ensiavussa pintanaarmuiksi.

– Tilanne oli todella vaarallinen. Olimme aivan vieressä. Lasimöhkäle tippui kaverin pyöränsatulalle. Katu oli täynnä lasinsiruja, nainen kertoo.

Pelastuslaitos sulki Postikujan.

Juttua muokattu: Ainakin yksi loukkaantui lasien tippumisessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?