Videolle tallentunutta jalkakäytävällä kaahailua Kalliossa edelsi usean henkilön tappelu – poliisi: ”On käytetty lautaa ja rautaputkea” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Videolle tallentunutta jalkakäytävällä kaahailua Kalliossa edelsi usean henkilön tappelu – poliisi: ”On käytetty lautaa ja rautaputkea”

Ajajaa epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

11.8.2017 14:47

Helsingin Kalliossa sattui torstai-iltana välikohtaus, jossa henkilöauto ajoi hetken aikaa jalkakäytävää pitkin. Asian tutkinta on edennyt ja Helsingin poliisi kertoo asiasta lisää.

  • Videon jalkakäytävän tapahtumista voit katsoa artikkelin pääkuvasta.

Poliisi sai torstaina 10.8.2017 klo 20.20 aikaan tehtävän Pengerkatu 27:n kohdalle. Ilmoituksen mukaan kadulla oli menossa joukkotappelu.

– Tapahtumapaikalla saatujen tietojen ja myöhempien tutkimusten perusteella on selvinnyt, että paikalla olevan pizzerian edustalla on tapellut useampi henkilö. Tappelussa on käytetty muun muassa lautaa ja rautaputkea, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikoskomisario Teemu Kruskopf Helsingin poliisilaitokselta kertoo.

Tappelua ennen jalkakäytävällä ajoa

Poliisin mukaan tappelun aikana paikalta on poistunut henkilöauto, joka kuitenkin palasi hetken kuluttua tapahtumapaikalle, törmäsi kahteen pysäköityyn autoon ja ajoi tämän jälkeen jalkakäytävälle.

Poliisi tutkii tapausta törkeän pahoinpitelyn yrityksenä, kahtena pahoinpitelynä ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

  • Poliisi otti auton kuljettajan kiinni myöhemmin. Alla video kiinniotosta.

– Auto oli osunut avoinna olevaan liikkeen oveen, joka oli edelleen osunut autoa väistäneeseen ihmiseen. Loukkaantuneen vammat ovat lievät. Tapahtumaan johtaneita syitä selvitetään edelleen esitutkinnan edetessä, Kruskopf sanoo.

Asian johdosta on otettu kiinni kolme henkilöä, joista yksi on auton kuljettaja.

– Häntä epäillään törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?