Silminnäkijä kuvailee hurjaa autovälikohtausta Kalliossa: ”Olisimme voineet jäädä alle” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Silminnäkijä kuvailee hurjaa autovälikohtausta Kalliossa: ”Olisimme voineet jäädä alle”

Silminnäkijä kertoo pelästyneensä torstai-illan vaarallista autovälikohtausta Helsingin Kalliossa.

11.8.2017 0:06

Helsingin Kalliossa sattui torstai-iltana välikohtaus, jossa henkilöauto ajoi hetken aikaa jalkakäytävää pitkin.

Helsingin poliisista kerrottiin torstai-iltana IS:lle, että poliisi sai ilmoituksen Pengerkadun ja Helsinginkadun kulmassa sattuneesta välikohtauksesta kello 20.20.

– Siellä on ollut tämmöinen useamman henkilön pahoinpitely, ja tämä autolla ajelu jalkakäytävällä liittyy siihen. Meillä on tapahtumien kulku vielä hiukan epäselvä, komisario Riku Korpela Helsingin poliisilaitokselta kertoi IS:lle kello kymmenen aikoihin torstaina.

Poliisin torstai-iltaisen tiedon mukaan yksi henkilö loukkaantui välikohtauksessa lievästi, ja kolme henkilöä on otettu kiinni. Kuljettajan kiinniotto näkyy yllä olevalla ISTV:n videolla.

Poliisin mukaan tapahtunutta lähdetään tutkimaan tässä vaiheessa rikosnimikkeellä törkeän pahoinpitelyn yritys. Poliisi ei ole kommentoinut tapahtumien kulkua tarkemmin.

Torstai-iltana Kalliossa liikkeellä ollut helsinkiläispariskunta kertoo IS:lle todistaneensa välikohtausta. Pariskunta kertoo seisseensä jalkakäytävällä Pengerkadun ja Helsinginkadun kulmassa. Hetken päästä auto lähti ajamaan vastakkaisella puolella katua jalkakäytävää pitkin alamäkeen.

Pari kertoo saapuneensa tapahtumapaikalle nujakan ollessa jo käynnissä. Heidän mukaansa kaksi miesporukkaa näytti kiistelevän ja tappelevan keskenään. Heidän mukaansa tilanteessa oli mukana useita miehiä, mutta tarkempaa henkilömäärää he eivät osaa määritellä.

– Mustaa bemaria seisotettiin siinä keskellä tietä, ja siellä oli joitain tyyppejä autossa. Joku toinen porukka rikkoi ikkunoita tai jotakin siitä autosta. Toiset miehet puolestaan kaivoivat autosta ilmeisesti pulloja ja alkoivat heitellä niitä, mies kertoo.

Parin mukaan tämän jälkeen auton kuljettaja näyttäisi hermostuneen tilanteesta.

– Kuski hermostui ja näytti yrittävän ajaa heidän yli, mutta osui parkissa olevaan autoon. Sitten hän peruutti, ja ajoi sitä jalkakäytävää alas, mies kertoo.

Sosiaalisessa mediassa torstai-iltana levinneellä toisen silminnäkijän kuvaamalla videolla näkyy (yllä), kuinka auto lähes osuu muutamiin ihmisiin jalkakäytävällä. Pengerkadun jalkakäytävää alas ajaessaan kuski törmäsi autolla myös ravintolan oveen.

– Sivulliset olivat vaarassa, koska auto tuli sieltä täysillä. Se näytti ihan hirveältä, oli ihan silmitöntä meininkiä. Se pelotti ja järkytti, koska en ole koskaan nähnyt vastaavaa, nainen kuvailee.

Nainen kertoo, että he olivat onnekseen ylittäneet tien ennen kuin kuljettaja lähti suuntaamaan alas jalkakäytävää pitkin.

– Jos olisimme jääneet sille puolelle tietä katselemaan, niin olisimme voineet jäädä alle.

Pariskunta kertoo tilanteen päättymisen jälkeen seuranneensa Helsinginkatua edennyttä autoa Brahenkentän lähistölle saakka, jossa poliisi pariskunnan mukaan pysäytti auton.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?