Touko Aallon uusi rakas on räväkkä feministi – puhuu rohkeasti seksistä netissä

Julkaistu:

24-vuotias graafikko ja vihreiden nuorisojärjestön viestintäsuunnittelija Iris Flinkkilä on 33-vuotiasta Touko Aaltoa yhdeksän vuotta nuorempi.
Ilta-Sanomat uutisoi tiistai-iltana ensimmäisenä vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon avioerosta. Aalto myönsi tuolloin Ilta-Sanomille avioliiton ulkopuolisen suhteensa vihreiden palkkalistoilla olevaan naiseen. IS:n uutisten jälkeen hän kertoi avioerosta ja kolmannesta osapuolesta myös omilla Facebook-sivuillaan.

Touko Aalto myönsi keskiviikkona, että hänellä on suhde vihreiden nuorisojärjestön työntekijään Iris Flinkkilään.

– Kerroin eilen tähänastisen elämäni vaikeimmasta asiasta. Avioerosta ja siihen liittyvästä asiasta, toisesta ihmisestä. Tahdon sanoa loputkin asiat suoraan, jotta ihmisten ei tarvitse niitä tipotellen lukea mediasta, Aalto kirjoitti Facebook-sivuillaan.

Vihreiden nuorisojärjestön viestintäsuunnittelijana työskentelevä Iris Flinkkilä, 24, on 33-vuotiasta Aaltoa yhdeksän vuotta nuorempi. Facebook-sivuillaan Flinkkilä kertoo opiskelleensa graafista suunnittelua Metropolia-ammattikorkeakoulussa.

Flinkkilä on aktiivinen myös Twitterissä. Twitter-tilillään hän kuvailee itseään paitsi ”öisin ukulelea soittelevaksi kaljasiepoksi”, myös graafikoksi, kuvittajaksi, vegaaniksi, feministiksi ja kuumaksi.

Twitterissä hän ottaa kantaa muun muassa vihreiden puoluekokoukseen, homoseksuaalien yhdenvertaisuuteen, seksuaaliseen ahdisteluun ja naisvihaan.

– Seksi ja väkivalta voi päättää poliitikon uran, Flinkkilä twiittasi kesäkuun alussa.Jos twiitti ei näy, katso se tästä linkistä.

Päivätyönsä lisäksi Flinkkilä juontaa City-lehden blogissa julkaistavaa Jatkoilla -podcast-ohjelmaa. Rohkeassa ja räävittömässä ohjelmassa Flinkkilä muun muassa haastattelee vanhoja säätöjään, puhuu seksistä, avoimista suhteista ja Tinderistä. Heinäkuun lopulla julkaistussa viimeisimmässä jaksossa Flinkkilän haastateltava kertoo, miksi valta on seksikästä.

Vuodenvaihteessa Flinkkilä heijasti kavereidensa kanssa Pete Parkkosen alastonvideon kalliolaisen kerrostalon seinään. Uudenvuoden tempauksesta uutisoi muun muassa Helsingin Sanomat.

Iltalehden mukaan Flinkkilä on julkaissut myös Instagram-tilillään varsin räväköitä kuvia. Tili oli vielä keskiviikkoon asti julkinen, mutta sittemmin päivällä se suljettiin. Instagramissa Flinkkilä on julkaissut itsestään muun muassa yläosattoman selfien, jolla hän ottaa kantaa kaksinaismoralismiin. Kuvaan liitetty Free the nipple -hashtag viittaa kampanjaan, joka ajaa sitä, että naisetkin voisivat paljastaa nänninsä julkisesti niin kuin miehet.

9.8.2017 Otsikkoa muutettu klo 21:22. Osa alkuperäisestä otsikosta perustui Iltalehden tietoihin.