Vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon avioliitto päättyi yllättäen – vaimo jätti erohakemuksen ”kipeä asia minulle”

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon vaimo jätti avioerohakemuksen viime viikolla käräjäoikeuteen.

8.8.2017 21:10 | Päivitetty 8.8.2017 21:43

Vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon vaimo Johanna Pietiläinen on jättänyt avioerohakemuksen käräjäoikeuteen viime viikon keskiviikkona. Pietiläinen vahvistaa tiedon Ilta-Sanomille.

– Tämä pitää valitettavasti paikkansa. En halua kommentoida yhtään enempää, koska tämä on minulle aika kipeä asia, Pietiläinen sanoo.

Liitto kesti kaksi vuotta

Pariskunta meni naimisiin lähes päivälleen kaksi vuotta sitten, 5. elokuuta 2015. Heillä ei ole lapsia.

Vuonna 2015 Aallon häistä kertoi Jyväskylän aluelehti Keskisuomalainen. Aalto kertoi lehdelle, että häiden virallinen osuus kesti vain viisi minuuttia.

– Meitä oli paikalla vain minä, Johanna, kaksi bestmania, Johannan kaaso ja hänen miehensä, joka on myös meidän ystävämme, Aalto kertoi.

Maistraatista hääseurue suuntasi hääaterialle, mutta hieman epätyypilliseen paikkaan: Jyväskylän Lounaispuiston kulmassa sijaitsevan perinteisen grillikioskin Grilli 21:n terassille. Lehden mukaan grilli terasseineen oli hääparille tuttu jo opiskeluvuosilta.

– Siellä nautimme fetaburgerin ruiskuorella ja pippurikastikkeella. Se on meidän kummankin vakioruoka, Aalto kertoi Keskisuomalaiselle.

Hääaterian jälkeen seurueen juhla jatkui kulttuuriravintola Ylä-Ruthissa, jossa olutharrastajana tunnettu Aalto nautti laadukkaan oluen.

– Tilasin siellä Panimo Hiiden tupla-IPAn eli Humulus Lupus -oluen. Johanna joi kokiksen, Aalto kertoi Keskisuomalaiselle.

Olut- ja kokistuokion jälkeen hääpari jatkoi matkaansa vielä vanhan työväentalon alakerrassa sijaitsevan Bar Revolutionin terassille. Sieltä he poistuivat hyvissä ajoin Viitasaarelle, jossa heidät siunattiin avioliittoon saman viikon lauantaina. Tämän seremonian jälkeen pari vietti pienimuotoisen hääjuhlan Koliman leirikeskuksella.

Touko Aalto valittiin vihreiden puheenjohtajaksi Tampereen puoluekokouksessa kesäkuussa 2017.

Päivitys kello 21.16: Juttua täydennetty yksityiskohdilla pariskunnan häistä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?