Poliisilta räväkkä suositus lasten kotiintuloajoista: ala-astelaiset kello 20, yläastelaiset kello 22

Julkaistu:

Lapsen ja varhaisnuoren paikka ei ole öiseen aikaan kadulla, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.
Lapin poliisi ottaa tuoreessa tiedotteessaan kantaa koulujen alkamiseen. Se toteaa, että lasten ja nuorten etu vaatii yhteistyötä niin kodeilta, kouluilta, harrastusporukoilta, naapurustolta ja viranomaisilta.

– Siksi rohkeasti annamme suosituksen lasten ja varhaisnuorten kotiintuloajoista, joista porukalla kiinni pitämällä ei kenenkään jälkikasvu voi vedota siihen, että "kun muutkin saavat olla pidempään ulkona". Lapsen ja varhaisnuoren paikka ei ole öiseen aikaan kadulla, poliisi kirjoittaa tiedotteessaan.

Poliisin suosituksen mukaan 1–6 -luokkalaisten tulisi olla kotona kello 20.00 ja 7–9 -luokkalaisten kello 22.00. Viikonloppuisin 9.-luokkalaisten kotiintuloaika on kello 24.00, poliisi ehdottaa.

Samalla Lapin poliisi muistuttaa, että koulujen alkamisaikaan koko Suomessa panostetaan tehostettuun liikenteen valvontaan.

Poliisin huomio kiinnittyy ajonopeuksiin ja ajotapaan koulujen läheisyydessä, suojateillä sekä risteyksissä. Samalla poliisi vetoaa autoilijoihin.

– Me poliisissa emme halua olla tämän asian kanssa yksin. Valvo sinä omaa ajoasi ja ole hereillä. Myös lasta kouluun kuskatessasi ja töihin kiirehtiessäsi, poliisi kirjoittaa.

– Pieni koululainen ei hahmota liikennettä samalla tavalla kuin isompi eikä koulutie ole vielä tuttu. Ole sinä se, joka huolehtii, että nuo pienet ankanpoikaset pääsevät tien yli turvallisesti kouluun ja vielä kotiinkin, sinne siiven alle turvaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt