HS: Kimmo Sasi pyrkii Suomen valtio­sääntöoppineiden joukkoon

Julkaistu:

Poliitikko
Pitkäaikainen kokoomuksen kansanedustaja Kimmo Sasi tekee valtiosääntö­oikeuden tohtori­opintoja, ja hän haluaa päästä osaksi perustuslaki­valiokunnan käyttämien asiantuntijoiden arvostettua joukkoa, kertoo Helsingin Sanomat.
Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja Kimmo Sasi pyrkii Suomen valtiosääntö­asiantuntijoiden arvostettuun joukkoon, kertoo Helsingin Sanomat.

Perustuslaki- eli valtiosääntö­asiantuntijoita on Suomessa vain muutama. Eduskunnan perustuslaki­valiokunta kuulee heitä tulkitessaan, ovatko lakiesitykset perustuslain mukaisia.

Eduskunnasta vuonna 2015 pudonnut Sasi on ryhtynyt tekemään valtiosääntö­oikeuden tohtoriopintoja ja väitöskirjaa siitä, kuinka perustuslaki vaikuttaa verotuspäätöksiin, HS kertoo.

– Haluan saada arvostusta perustuslain tulkitsijana. Viime aikoina eräät lain tulkinnat, kuten sote-lausunto, ovat menneet harhaan, Sasi sanoo HS:n haastattelussa.

Perustuslaki­valiokunta antoi kesäkuun lopussa lausunnon, jonka mukaan hallituksen sote-esityksen valinnan­vapausmalli ole perustuslain mukainen, ja se lähetti esityksen valmisteltavaksi uudelleen.

Sasi oli kokoomuksen kansanedustajana vuodet 1983–2015. Hän ehti toimia muun muassa liikenneministerinä, ulkomaankauppa­ministerinä, perustuslaki­valiokunnan puheenjohtajana ja valtiovarain­valiokunnan puheen­johtajana. HS:n mukaan hän ei enää aio ehdolle eduskunta­vaaleissa mutta hän harkitsee vielä europarlamenttivaaleja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt