Kotimaa

Nyt puhuu Laura Huhtasaari – Näin hän selventää ristiriitaisia viestejään Suomen puolustuksesta

Julkaistu:

Perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi nouseva Laura Huhtasaari on edelleen sitä mieltä, ettei Suomi pärjäisi Venäjälle, jos se iskisi. Suomen puolustus on kuitenkin hänen mielestään uskottava.
Perussuomalaisten puoluehallitus ilmoitti perjantaina kannattavansa kansanedustaja Laura Huhtasaarta presidenttiehdokkaakseen. Lopullisen valinnan tekee puoluevaltuusto syyskuussa.

Eikä mennyt aikaakaan, kun Huhtasaari joutui tikunnokkaan aiempien Twitter-viestiensä takia.

Hän kirjoitti viime vuoden kesäkuussa, että ”kukaan ei pysty auttamaan Suomea, jos Putin tulee tänne.”

Huhtasaari viittasi viestillään Venäjän sotilaalliseen voimaan. Hän totesi, ettei edes puolustusliitto Nato auttaisi. Huhtasaari arveli Venäjän sotatoimien olevan päivässä ohi. Presidenttinä Huhtasaari toimisi puolustusvoimien ylipäällikkönä.Jos et näe twiitiä, näet sen täältä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Twiitti nousi siis uudestaan esille perjantaina, ja Huhtasaari itsekin osallistui keskusteluun. Hän tarkensi asiaa siten, että mahdollisen sodankäynnin kesto riippuisi sodankäynnin muodosta.

– 10 ydinpommia, ei siihen kauaa mene..., Huhtasaari kirjoitti perjantaina.Jos et näe twiittiä, näet sen täältä.

Huhtasaari jatkoi aiheen tiimoilta vielä lauantaina. Nyt hän olikin yhtäkkiä sitä mieltä, että ”Suomella on kokoonsa nähden uskottava puolustus.”

– Maanpuolustustahto on tärkeä! Huhtasaari vielä kirjoitti.Jos et näe twiittiä, näet sen täältä.

IS soitti Huhtasaarelle lauantai-illalla. IS yritti tiedustella Huhtasaarelta, seisooko hän yhä viime vuoden kesäisten sanojensa takana. Alkuun Huhtasaari vastasi naureskellen kysymyksiin, ja yritti kiertää aiheen.

– Nythän terrorismi on meillä isompi uhka kuin Venäjä... Huhtasaari yritti kiemurrella ohi aiheesta.

IS joutui kysymään Huhtasaarelta samaa asiaa kuusi kertaa ennen kuin hän myönsi, että kukaan tulisi tuskin auttamaan Suomea, jos Venäjä hyökkäisi tänne.

– Mä en oikein usko, että kukaan haluaisi tulla auttamaan Suomea niin paljoa, että Suomi olisi kenellekään niin arvokas, Huhtasaari myönsi.

Sanoitte myös, että Suomella on uskottava puolustus ja että uskottavuus riippuu sodankäynnin muodosta.

Onko Suomella siis uskottava puolustus, jos se joutuu perinteiseen, eli aseelliseen sodankäyntiin Venäjän kanssa?

– Tappioita tulee. Mutta onhan Venäjä isompi maa ja on heillä totta kai enemmän voimaa, Huhtasaari selvittää.

Mutta onko Suomella uskottava puolustus?

– Kokoonsa nähden on.

Mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Tarkoittaisiko se sitä, että Suomi voisi taistella vain yhden päivän, kuten annoitte Twitter-viestissä aiemmin ymmärtää?

– Tietenkin asiantuntijat pystyvät arvioimaan.

Mutta minä kysyn teiltä, kun te olette sanoneet, että Suomella on uskottava puolustus.

– Se tarkoittaa sitä, että me panostetaan maanpuolustukseen, me uskotaan vahvaan kansalliseen puolustukseen ja meillä on vahva maanpuolustustahto ja sen tietää myös Venäjä.

Mutta pystyykö Suomi puolustautumaan Venäjää vastaan? Tarkoittaako se käytännössä sitä?

– Tappioita tulee, mutta eihän Suomi Venäjälle pärjää. Kyllähän sotilaalliset voimaerot ovat niin isot, Huhtasaari vihdoin myöntää.

– Kyllähän Venäjän federaatio pidättää itselleen oikeuden käyttää ydinasetta vastauksena, Huhtasaari toteaa.

Huhtasaari kuitenkin korostaa ja alleviivaa sitä, ettei ole mitään merkkejä siitä, että Venäjä hyökkäisi sotilaallisesti Suomeen.

– Ei ole mitään tämmöistä uhkaa nyt. Semmoista ei pidä lietsoa, koska Venäjä ei ole osoittanut Suomea kohtaan tällä hetkellä minkäännäköistä uhkaa, Huhtasaari kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt