Manuela Bosco ollut poissa Suomi 100 -kokouksista 15 kertaa – saa silti valtiolta 17 000 euron palkkiot: ”Tähän on maailman helpoin vastata” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Manuela Bosco ollut poissa Suomi 100 -kokouksista 15 kertaa – saa silti valtiolta 17 000 euron palkkiot: ”Tähän on maailman helpoin vastata”

Lukuisat suomalaiset kuuluisuudet saavat mittavaa rahallista korvausta Suomi 100 -hankkeen hallituksen kokoustamisista, saapuivatpa he paikalle tai eivät.

Manuela Bosco on tullut tunnetuksi muun muassa urheilijana ja taiteilijana.

4.8.2017 23:02

Taiteilija ja näyttelijä Manuela Bosco on jäänyt kokouksista pois 15 kertaa, mutta hänellä on selitys. Hän kertoo, että 95 prosenttia poissaoloista selittyy sillä, että perheessä on pieniä lapsia.

– Tähän on maailman helpoin vastata. Tehtävä alkoi vuonna 2013 ja olen saanut kaksi lasta sen jälkeen. Sain ensimmäisen keväällä 2014 ja toisen vuoden 2016 alussa, Bosco sanoo.

Muita syitä poissaoloille ei Boscon mukaan ole.

– Tämä on hyvin yksiselitteistä, tällä selittyy 95 prosenttia poissaoloistani.

Tekemistä on Boscon mukaan kuitenkin kaikesta huolimatta riittänyt, ja näyttelijä on tyytyväinen siihen, miten on tehtävästä selviytynyt.

– Tämähän on hyvin pitkä, neljä vuotta. Vaikka se 15 kokousta on jäänyt väliin, niin olen kyllä tehnyt aika paljon asioita. Osallistuminen ei aina ole vain sitä fyysistä läsnäoloa, Bosco sanoo.

Valtio on maksanut kokouspalkkiota vuoden 2014 alusta. Tähän mennessä kukin hallituksen jäsen on ansainnut sitä noin 15 000 euron edestä.

Hallituksen kokouksia on järjestetty joulukuusta 2013 tämän vuoden maaliskuuhun mennessä 42 kappaletta. Palkkiota maksetaan hallituksen toimikauden ajan tämän vuoden loppuun, joten kullekin hallituksen jäsenelle kertyy sitä kaikkiaan vajaat 17 000 euroa. Lue lisää aiheesta täältä.

Ilta-Sanomat ei tavoittanut piispa Irja Askolaa ja muusikko Karri Miettistä eli Palefacea kommentoimaan poissaoloja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?