Kotimaa

KRP vahvistaa: Ilja Janitskin otettu kiinni Andorrassa, luovutusta Suomeen valmistellaan

Julkaistu:

MV-lehden päätoimittajaksi kutsuttu Ilja Janitskin on otettu kiinni Andorrassa, keskusrikospoliisi vahvistaa Ilta-Sanomille.
Ilja Janitskinia epäillään Suomessa useista rikoksista, kuten törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, törkeistä kunnianloukkauksista ja tekijänoikeusrikoksista.Jos et näe yllä olevaa twiittiä, näet sen täältä.

Keskusrikospoliisi sai tiedon Janitskinin kiinnisaamisesta perjantai-illalla Interpolilta. Hänet saatiin kiinni Andorrassa.

– Saimme tiedon siitä illan aikana. Hänet on otettu tämän päivän aikana kiinni, rikosylikomisario Kari Pasanen kertoo keskusrikospoliisista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Janitskin on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa poissaolevana, ja häntä on yritetty pitkään saada Suomeen kuulusteluihin. Nyt kun Janitskin on otettu kiinni, oikeusministeriö ryhtyy hoitamaan Janitskinin luovuttamista Suomeen kuulusteluita varten.

– Oikeusministeriö hoitaa asian. Se on toimivaltainen luovutusasian kanssa, Pasanen selvittää.

Espanjalainen tuomioistuin päätti jo kertaalleen luovuttaa Janitskinin Suomeen. Mies päästettiin vapaalle jalalle odottamaan luovutusta, minkä jälkeen hän katosi viranomaisten hyppysistä.