Karhu hiipi marjastajan taakse ja läimäisi – poliisi varoittaa Sodankylässä liikkujia

Marjastajan kimppuun käynyt karhu on yhä vapaana Sodankylässä.

4.8.2017 14:18

Karhu hyökkäsi torstai-iltana Sodankylän Vuojärvellä marjastajan päälle, kertoo Lapin poliisilaitos.

Marjastaja oli tarkastamassa hillan kypsymisiä jängällä, kun takaapäin oli yllättäen hyökännyt karhu lyöden marjastajaa vasempaan käteen. Marjastajan käteen jäi iskusta selkeät kynnen jäljet.

– Marjastajalle tuli käteen pintahaavat, jotka vaativat lääkärissäkäyntiä. Hän ei kuitenkaan menettänyt siinä tajuntaa, tai mitään, selventää ylikomisario Tarmo Alaluusua.

Karhun hyökkäyksen uhriksi joutunut marjastaja oli havainnut vain karhun siluetin ja kaatui iskun voimasta maahan. Äkillisesti hyökännyt karhu kuitenkin poistui paikalta.

Ylikomisario pitää mahdollisena, että kyseessä olisi emokarhu, joka on suojellut poikastaan. Hän epäilee, että hillastaja on vahingossa päätynyt emon ja tämän pennun väliselle alueelle. Toinen vaihtoehto on, että kyseessä on häirikkö karhu.

– Marjastaja on siellä hakenut niitä kypsiä hilloja ja ollut limikkeessä, niin se on voinut hyvin joutua emokarhun ja tämän pennun väliin. Siinä kohtaa emolla iskee puolustusvietti, minkä vuoksi se on voinut hyökätä, ylikomisario pohtii.

Poliisi pyysi tapaukseen liittyen virka-apua SRVA:lta, joka on käynyt karhukoirien kanssa tapahtumapaikalla jäljittämässä otsoa. Paikalta löydettiin karhun jäljet, mutta näköhavaintoja karhusta ei ole tehty.

– Karhu ei siellä enää ole alueella. Tässä vaiheessa poliisi tai SRVA eivät tee asian suhteen enempää, ylikomisario jatkaa.

Tapauksesta julkaistiin tiedote, jotta ihmiset osaisivat varoa alueella liikkuvaa mahdollisesti aggressiivista karhua. Tarkoitus ei siis kuitenkaan ole jahdata tai kaataa karhua.

– Karhua ei lähdetä kaatamaan, ellei tule uusia havaintoja ja raportteja saman karhun mahdollisesti poikkeavasta käytöksestä, Alaluusua lopettaa.

Poliisi varoittaa alueella liikkuvia ihmisiä ja kehottaa välttämään siellä liikkumista mahdollisuuksien mukaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?