1300 kalkkunan joukkokuoleman mahdollisesti aiheuttanut taho ilmoittautui: ”Jos näin on käynyt, niin näin on käynyt”

Julkaistu:

1300 kalkkunaa joutui mahdollisesti paniikkiin ja kuoli Teuvalla, kun lentokone lensi lintutarhan yli.
Teuvalainen kalkkunatilallinen koki keskiviikkona järkytyksen, sillä 1300 lintua kuoli ilmeisesti säikähdettyään lentokonetta.

Kun kalkkunoiden kuolema paljastui, kalkkunatuottaja Tarja Uusitalon poika kertoi nähneensä lentokoneen kello 11–11.30 aikaan.

Pojan mukaan lentokone oli lentänyt pellon yli kohti kalkkunahallia. Silloin poika ei kuitenkaan kiinnittänyt koneeseen sen enempää huomiota.

Suomen Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja Hanna Hamina kertoo, että matalalla lentävän lentokoneen ääni tai muu yllättävä, äkillinen ääni voi aiheuttaa siipikarjassa paniikin.

Suomen ilmailuopiston päälennonopettaja Hannu Savinainen kertoo, että heidän koneensa on ollut Teuvan suunnalla keskiviikkona aamupäivällä. Ensimmäisenä asiasta kertoi Maaseudun tulevaisuus.

– En tiedä tarkkaan milloin tapaus on sattunut, mutta meillä on lentänyt kone niillä haminoilla. En kuitenkaan tiedä tarkkaan missä kalkkunatarha sijaitsee ja missä kone on lentänyt.

Savinainen mukaan Teuvalla lentänyt kone oli koulutuslennolla ollut kaksimoottorinen Diamond DA42 -pienkone.

Hän huomauttaa, että alueella on voinut lentää keskiviikkona muitakin koneita. Kyseessä on valvomaton ilmatila jossa voi lentää kuka vain, eikä siellä lentäessä tarvitse tehdä lentosuunnitelmaa.

– Jos näin on käynyt, niin näin on käynyt, mutta ensin pitää todentaa, että meidän kone olisi aiheuttanut tämän. Suomessa todennäköisesti on muitakin lentokoneita, hän sanoo.

Savinainen korostaa myös, että kone on lentänyt lentosääntöjen mukaisesti säilyttäen minimilentokorkeuden.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt