Morsiamen isä laukaisi häissä kiusallisen kysymyksen, jonka seurauksena tilanne eskaloitui – isoäiti heitettiin ulos juhlista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Morsiamen isä laukaisi häissä kiusallisen kysymyksen, jonka seurauksena tilanne eskaloitui – isoäiti heitettiin ulos juhlista

Hääjuhlissa sattuu toisinaan hyvin erikoisia tapauksia, kertovat Ilta-Sanomien lukijat.

3.8.2017 13:01

Ilta-Sanomat kertoi aiemmin tällä viikolla erikoisista tilanteista, jotka ovat johtaneet häiden perumiseen. Pitopalveluyrittäjät ja papit kertoivat esimerkiksi tapauksista, joissa häät oli peruttu vain päivää tai tunteja ennen pitkään valmisteltua juhlaa.

Video: Häät peruuntuvat viimehetkellä - papit ja pitopalveluyrittäjät avautuvat.

Eräässä tapauksessa yrittäjä kertoi viisi vuotta sitten sattuneesta episodista, jossa nainen oli ilmoittanut yllättäen kolme kuukautta ennen häitä, että hänen miehensä olikin lähtenyt. Nainen ei kuitenkaan halunnut perua häitä. Kolmen kuukauden kuluttua nainen ilmoitti, että kaikki on kunnossa, ja hän viettää häät uuden miehen kanssa.

Eräs keskisuomalainen mies puolestaan kertoi jo 1980-luvun lopulla sattuneesta tapauksesta, jossa hulppeat häät saivat yllättävän käänteen edellisiltana järjestetyillä etkoilla. Hääpari otti niillä yhteen väkivaltaisesti, minkä seurauksena koko avioliitto peruttiin. Osa vieraista kuuli asiasta vasta seuraavana päivänä hääjuhlaan saapuessaan.

Häiden perumiset ja niihin johtaneet syyt herättivät paljon keskustelua artikkelin kommentointiosiossa. Monet IS:n lukijat kertoivat omia kokemuksiaan paitsi perutuista häistä myös hääjuhlista, joissa tapahtumat ovat eskaloituneet odottamattomalla tavalla.

Keräsimme alle muutamia IS:n lukijoiden rajuimpia kokemuksia hääjuhlista.

Morsiamen isä kysyi perinnöstä – isoäiti heitettiin ulos

Olen ollut häissä, joista morsiamen isoäiti heitettiin pihalle. Häntä syytettiin välioven ikkunan rikkomisesta, jonka morsiamen isä todellisuudessa hajotti.

Käsi verisessä siteessä hän (morsiamen isä) vielä humalassa syytti morsiamen isoäitiä hajottamastaan lasista.

Oli hermostunut saamastaan vastauksesta, kun oli tiedustellut tulevasta perinnöstään.

Morsian löi anoppiaan ja sulhanen isäänsä

Olin kerran häissä, joissa morsian löi anoppiaan ja sulhanen isäänsä.

Häiden jälkeen morsian alkoi vaatimaan appiukoltaan sulhasen perintöosuuksia etukäteen, mutta ei tietenkään niitä saanut. Avioliitto kesti kokonaiset 16 päivää. Sitten tuli avioero.

Sulhasen isä löi nuorta tyttöä

Olen ollut häissä, joissa sulhasen isä veti pataan nuorta tyttöä. Homma eskaloitui tuulikaapissa kunnon painiin sulhasen kanssa, ja lopulta isä lähti Helsingistä taksilla Lahteen.

Avioliitto on päättynyt eroon vuosia myöhemmin.

Sulhanen itse hakkasi vaimoaan, eli opittua toimintaa.

Seurakunnalle ei kerrottu häiden perumisesta

Erästä hääparia kerran tavoittelin kysyäkseni musiikkitoiveita. Ensin morsian vastasi puhelimeen, mutta toisella kerralla ei ja lopulta hän pani koko puhelimen kiinni. Sulhasella taas ei ollut puhelinta ollenkaan.

Seurakuntasali oli varattu juhlapaikaksi, mutta pariskuntaa ei saatu kiinni. Kiinteistöväki olisi tarvinnut heiltä tiedon, että milloin ovet avataan. Lopulta vihkipäivänä kirkossa odotti pappi, kanttori ja suntio, eikä ketään saapunut.

Häät oli peruttu, mutta seurakunnalle sitä ei vain osattu tai uskallettu kertoa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?