Hellyttävä video: Hannele ruokki kengässään nukkuvaa oravanpoikasta – ”Se vain ilmestyi portaille”

rac

Julkaistu:

Pihaan eksynyt poikanen sai pariskunnalta yöpaikan ja ravintoa.
Tervajoella Vaasassa miehensä kanssa asuva Hannele sai kotiinsa tiistai-iltana yllättävän vierailijan. Pariskunnan ulkosaunan portaille saapui illalla yksinäinen oravan poikanen.

– Se vain ilmestyi portaille ja aivan selvästi haki turvaa ihmisistä. Yritti jopa kiivetä mieheni olkapäille, Hannele kertoo Ilta-Sanomille.

Peloton oravanpoikanen saapui paikalle yksin, eikä Hannele nähnyt sen emoa missään pihapiirissä tai lähistöllä. Hän epäili emon hyljänneen poikasen.

– Ei näkynyt muita oravia missään. Luulen, että se oli emon hylkäämä. Nehän taitaa hylätä sairaat poikaset, Hannele pohtii.

Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta kun pariskunnan pihaan saapuu eksynyt oravanpoikanen. Samaisesta kengästä löytyi muutama vuosi takaperin myös toinen orava nukkumasta.

– Kyseessä on puutarhakenkäni, jotka jätän aina portaille ulkopuolelle yöksi. Pari vuotta sitten siellä nukkui myös oravanpoikanen kun aamulla olin puutarhatöihin lähdössä, hän kertoo.

Nytkin eksynyt ja nälkäinen oravanpoikanen painui omatoimisesti yöpuulle Hannelen kenkään. Ennen nukkumista Hannele kuitenkin halusi antaa poikaselle myös hieman ravintoa.

– Annoimme sille äidinmaidon vastiketta tällaisella lääkepipetillä. Ensin se ei oikein osannut sitä ottaa, mutta kyllä se siitä pääsi nopeasti jyvälle, Hannele sanoo.

Kenkään nukkumaan jäänyt oravanpoikanen oli yön aikana kadonnut, eikä se aamulla enää ollut näkyvissä pihapiirissä. Hannelen mukaan kyseessä oli luultavasti tämänvuotinen poikanen, joka oli hyvin pieni.

– Tämä oli nyt vain yhden yön visiitti, mutta saa nähdä. Voihan se tulla takaisin, jos toteaa, että meiltä oli helpompi saada ruokaa, nainen pohtii.