Uudella vaihtoehdolla kuusi piirijärjestöä perusteilla – Elo: Paljon maltillisia perussuomalaisia loikkaamassa

Julkaistu:

Perussuomalaisista irtaantunut Uusi vaihtoehto -ryhmä on joko jo perustanut tai perustamassa elokuun aikana kuusi piirijärjestöä.
Viimeksi eilen perustettiin Varsinais-Suomeen piirijärjestö ja sille paikallisyhdistykset. Lappiin perustettiin piirijärjestö jo aiemmin.

Uusi vaihtoehto -ryhmän eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mukaan tarkoituksena on luoda paikallistason organisaatio koko maahan.

Ryhmä pyrkii rekisteröimään syyskuun alkupuolella puolueen, jonka nimeksi tulee Sininen tulevaisuus. Puolueen perustaminen edellyttää 5 000 kannattajakortin keräämistä. Elon mukaan nyt on kasassa noin parituhatta korttia.

Hänen mukaansa perussuomalaisten maltilliselta kentältä on tullut sellaista palautetta, että paljon aktiiveja ja valtuutettuja on siirtymässä Siniseen tulevaisuuteen.

– Varsinkin siinä vaiheessa, kun puolue on rekisteröity, siirtymistä kyllä tulee, Elo sanoi.

Osa on hänestä lykännyt perussuomalaisista loikkaamista julkisen solvauksen pelossa.

– Kyllä tällä (perussuomalaisten) porukalla taktiikka on se, että kaikki jotka siirtyvät, leimataan nopeasti luopioiksi, ja palaute on sitten sen mukainen. Eli suorastaan masinoidaan negatiivista palautetta niille ihmisille.

Perussuomalaisten piirijärjestöissä ei uskota merkittäviin irtautumisiin. STT:n haastattelemien piirien johtajien mielestä liikehdintä ulospäin on toistaiseksi ollut olematonta.