Keltamekkoinen nainen varasti huomion Olavinlinnan laiturilla – Putinin vieressä myös illallisella

Savonlinnalainen kansanedustaja poseerasi presidenttien seurassa.

Keltaisessa mekossa edustanut kansanedustaja Hanna Kosonen (kesk.) ja Savonlinnan oopperajuhlien juohtaja Jan Strandholm olivat vastassa presidenttejä Olavinlinnan laiturilla.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili tänään Punkaharjulla ja Savonlinnassa tapaamassa Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistöä. Presidentit tapasivat Punkaharjulla, jossa pidettiin lyhyt tiedotustilaisuus ennen kaksikon poistumista.

Presidentit jatkoivat matkaa Punkaharjulta autoilla Savonlinnaan ja sieltä höyrylaiva kyydillä kohti Olavinlinnaa, jossa nautittiin illallinen. Höyrylaivan saapuessa Olavinlinnan laituriin vastassa oli keltaiseen mekkoon sonnustautunut keskustan kansanedustaja ja hiihtosuunnistuksen maailmanmestari Hanna Kosonen.

Kosonen liittyi presidenttien seuraan myös Olavinlinnassa järjestetyllä illallisella. Kosonen oli illallisella osana kaupungin edustajistoa, sillä hän on Savonlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja.

Kosonen istui Putinin vierellä Olavinlinnassa järjestetyillä illallisilla.

41-vuotias Kosonen tuli tunnetuksi urheilijana jo 90-luvun lopulla, kun hän osallistui aikuisten MM-kilpailuihin. Ensimmäisen voittonsa hän otti hiihtosuunnistuksessa viestijoukkueessa Mervi ja Liisa Anttilan kanssa Krasnojarskissa vuonna 2000.

Politiikassa Kosonen oli ehdolla Euroopan parlamenttiin vuonna 2014, muttei tullut valituksi. Hänet kuitenkin äänestettiin kansanedustajaksi seuraavana vuonna järjestetyissä eduskuntavaaleissa 6600 äänen saaliilla Kaakkois-Suomen vaalipiirissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?