Simon Elo: ”Uusi vaihtoehto ei voi hyväksyä kotihoidontuen lyhentämistä”

Keskusta ja kokoomus pyrkivät saamaan perhevapaiden uudistuksen syksyllä uudelleen käyntiin.

26.7.2017 7:00

Hallitus vaikuttaa saavan perhevapaiden uudistuksesta ja siihen kuuluvasta kotihoidontuen kysymyksestä yhden kiistanaiheen lisää ensi syksylle.

Uusi vaihtoehto -ryhmän puheenjohtaja Simon Elo kertoo oman näkemyksensä olevan, ettei eduskuntaryhmä tule tällä hallituskaudella hyväksymään kotihoidontuen lyhentämistä.

– Meille kotihoidontuki on se kynnyskysymys, me pidämme sitä tärkeänä perheiden kannalta. Ja ylipäätään perheiden valinnanvapautta siinä, Elo sanoo.

Hän muistuttaa, että Uusi vaihtoehto -ryhmän lopullinen kanta asiaan muodostuu kuitenkin vasta ministerikokouksessa elokuussa.

Elo kertoo, että ryhmä on valmis syksyllä keskustelemaan perhevapaiden uudistuksesta hallituspuolueiden kesken, vaikkei uudistus olekaan Uusi vaihtoehdolle se keskeinen asia.

– Totta kai valmiita ollaan keskustelemaan muuten. Tämä on uudistusmielinen ryhmä, Elo sanoo.

Myös sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (uv) kuvailee STT:lle kotihoidontukeen koskemista itselleen kipeäksi asiaksi.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini (uv) on aiemmin toistanut useaan otteeseen, ettei kotihoidontukea tulla tällä hallituskaudella heikentämään.

Keskusta ja kokoomus kuitenkin toivovat, että Uusi vaihtoehto -ryhmä suhtautuisi uudistukseen perussuomalaisia myötämielisemmin.

STT kertoi viime sunnuntaina, että keskusta ja kokoomus pyrkivät saamaan perhevapaiden uudistuksen syksyllä uudelleen käyntiin. Etenkin kokoomus on tällä hallituskaudella ajanut uudistusta aktiivisesti.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kaikkonen ja kokoomuksen kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoivat STT:lle, että uudistuksen valmistelun aloittamisesta päätetään elokuun budjettiriihessä.

Perhevapaiden uudistus on ollut koko hallituskauden vastatuulessa perussuomalaisten vastustuksen vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?