Naiskaksikko tunkeutui kouluun Turussa: opettajaa lyötiin, alakouluikäistä poikaa pahoinpideltiin ja uhattiin sormien katkomisella - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Naiskaksikko tunkeutui kouluun Turussa: opettajaa lyötiin, alakouluikäistä poikaa pahoinpideltiin ja uhattiin sormien katkomisella

Kaksi alakouluikäistä oppilasta ajautui liikuntatunnilla riitaan. Sitä saapui koululle selvittämään kaksi toisen oppilaan sukulaisnaista.

Samppalinnan koulu Turussa.

25.7.2017 17:56

Turun Samppalinnan koulussa sijaisena toiminut naisopettaja havahtui välitunnin päättymisen jälkeen aulatiloista kuuluvaan kovaan ääneen.

Aulassa oli kaksi vierasta naista. Opettaja käveli toisen luokse ja kysyi, millä asialla naiset koulussa ovat.

Heti sen jälkeen toinen naisista löi opettajaa avokämmenellä suoraan kasvoihin.

Opettaja kasvot alkoivat vuotaa verta ja hän lähti hakemaan ensin paperia wc-tiloista. Heti sen jälkeen nainen riensi pyytämään apua kollegaltaan.

Sillä aikaa vieraat naiset olivat ehtineet livahtaa luokkaan, jossa oli vain yksi oppilas paikalla. Alakouluikäinen poika istui pulpetissaan, kun naiset löivät häntä päähän ja repivät hiuksista. Lisäksi poikaa uhattiin tappamisella, perheen vahingoittamisella ja sormien katkomisella.

– Meitä eivät koske Suomen lait, me voimme tehdä mitä vain, käräjäoikeuden papereissa kerrotaan naisten sanoneen pojalle.

Todistajana kuultu toinen opettaja kertoi poliisille, miten naiset olivat raivoissaan pojan kimpussa ja poika aivan kauhuissaan. Miesopettaja meni väliin tilanteeseen. Väkivalta loppui, mutta naisten huutaminen jatkui siihen saakka, kunnes poliisi saapui paikalle.

Riitaa liikuntatunnilla

Pahoinpidelty poika kertoi poliisille, että oli riitautunut liikuntatunnilla tyttöoppilaan kanssa. Tyttö oli soittanut sen jälkeen sukulaisilleen, jotka tulivat koululle. Pian tilanne eskaloitui niin, että naiset saivat lopulta syytteet pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta.

Kouluun saapumisen syyksi naiset kertoivat kuulleensa, että heidän sukulaistyttöään olisi pahoinpidelty koulussa. Kerta ei ollut naisten mukaan ensimmäinen. Naiset olivat huutaneet pojalle, miten ”xx olisi voinut kuolla” pahoinpitelyn vuoksi. Lisäksi toinen naisista tunnusti ”läpsäisseensä” opettajaa ja poikaa, ja mahdollisesti ottanut tukasta kiinni ja ”vähän ravistellut”.

Tappouhkaukset nainen kiisti. Toinen naisista kiisti kaikki fyysiset kontaktit ja myönsi vain huutaneensa.

Välikohtaus tapahtui Turussa lokakuussa 2015, mutta oikeudessa sitä käsiteltiin vasta hiljattain.

Ehdolliset tuomiot

Varsinais-Suomen käräjäoikeus luki tuomiot heinäkuussa 2017. 50-vuotias nainen tuomittiin kahdesta pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 47-vuotias nainen sai tuomion pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta: 60 päivää ehdollista.

Pojalle naiset tuomittiin maksamaan yhteisvastuullisesti kivusta ja särystä 10 000 euroa ja kärsimyksestä 2 000 euroa. Lyöty naisopettaja saa kivusta, särystä ja tilapäisestä haitasta toisen naisen kautta 200 euroa.

Vastapuolten oikeudenkäyntikuluja toinen naisista joutuu maksamaan noin 3 600 euroa ja toinen noin 1 000 euroa.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia. Niihin on mahdollista hakea muutosta valittamalla hovioikeuteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?