Presidentillinen kadettikoulu nousee Putinin käskystä Venäjän Karjalaan – vieraillee rakennustyömaalla juuri ennen Suomen-matkaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Presidentillinen kadettikoulu nousee Putinin käskystä Venäjän Karjalaan – vieraillee rakennustyömaalla juuri ennen Suomen-matkaa

Venäjän median tietojen mukaan Vladimir Putin käy juuri ennen Suomeen tuloaan Petroskoissa tarkistamassa valtavan rakennustyömaan, johon rakennetaan kovalla kiireellä uutta presidentillistä kadettikoulua.

Putin pistäytyy Petroskoissa katsomassa rakennustyömaata ennen Suomeen tuloaan.­

22.7.2017 9:55

Venäjän Karjalassa ilmestyvät tiedotusvälineet kertovat, että presidentti Vladimir Putin vierailee Petroskoissa juuri ennen Suomen-matkaansa.

Argumenty i Fakty -lehden mukaan Putinin matkustaa Suomeen 27. heinäkuuta suoraan Venäjän Karjalasta, jonne häntä odotetaan 26. heinäkuuta tai joidenkin tietojen mukaan mahdollisesti jo 25. heinäkuuta.

Vesti Karelija -uutissivuston mukaan Putinin on määrä käydä Petroskoissa tarkistamassa rakennustyömaa, johon nousee pikavauhdilla uusi presidentillinen kadettikoulu. Kadettikoulun ensimmäisten rakennusten pitäisi valmistua jo syksyksi, vaikka rakennustöissä päästiin kunnolla vauhtiin vasta keväällä.

Petroskoin presidentillinen kadettikoulu on Putinin käynnistämä projekti, josta löytyy paljon mainintoja myös Karjalan tasavallan virallisilta sivuilta. Julkisuuteen on annettu jopa yksityiskohtainen havainnekuvaesitys tulevasta oppilaitoksesta, esityksen voi ladata oheisessa linkissä olevan sivuston lopusta.

Uuden eliittikoulun pääsykokeet on pidetty vastikään, ja 1. syyskuuta Petroskoissa aloittaa opintonsa jo reilut 300 uutta kadettioppilasta. Myöhemmässä vaiheessa kouluun on tarkoitus tulla yli tuhat oppilasta.

Kyse on nuorista venäläisistä teinipojista, jotka ovat koulussa viidennellä, kuudennella tai seitsemännellä luokalla. Kouluun valitaan tiukkojen pääsykokeiden mukaan nuoria poikia eri puolilta Venäjää. Tietyin kriteerein kouluun otetaan myös Venäjän armeijassa palvelevien upseereiden jälkikasvua sekä orpolapsia.

Tältä kadettikoulu näyttää havainnekuvissa.­

Venäjällä on tällä hetkellä joko toiminnassa tai juuri avautumassa Petroskoin lisäksi ainakin kahdeksan muuta presidentillistä kadettikoulua, joita on alettu perustaa nimenomaan Putinin valtakaudella. Koulujen opetus aloitetaan jo teini-iässä vanhan tsaarillisen Venäjän kadettikoulujen tapaan ja kyseessä on mitä ilmeisimmin yksi Putinin pitkän tähtäimen armeijaprojekteista, joiden avulla hän varmistaa oman nimensä jäämisen historiaan.

Ensimmäinen presidentillinen kadettikoulu perustettiin Orenburgiin 2010. Muita presidentillisiä kadettikoulupaikkakuntia ovat kaapatulla Krimillä sijaitseva Sevastopol, Etelä-Venäjällä sijaitsevat Starvopol ja Krasnodar, Siperiassa sijaitsevat Tjumen ja Kyzyl, Kaukoidässä sijaitseva Vladivostok sekä pääkaupunki Moskova.

Putinin Petroskoin-vierailua ei ole vielä vahvistettu virallisesti, mutta Vesti Karelijan mukaan Putinin turvallisuudesta vastaavat viranomaiset ovat jo aikaa sitten käyneet tarkistamassa Petroskoin lentokentän. Nyt tietoon on tullut, että kentälle on tulossa oletettuina vierailupäivinä kolme presidentillisessä käytössä olevaa helikopteria sekä yksi TU-204-lentokone.

Petroskoilaisen Gubernija Daily -uutissivuston mukaan Putinin Karjalan-vierailu liittyy myös syyskuun 10. päivänä pidettäviin Karjalan kuvernöörinvaaleihin. Karjalassa Kremlin suosikki kuvernööriksi on Artur Parfjontshikov, joka hoitaa parhaillaan kuvernöörin tehtäviä virkaa tekevänä Aleksandr Hudilaisen eron jälkeen. Putinin oletetaan matkallaan osoittavan tukeaan Parfjontshikoville ja lupailevan kadettikoulun lisäksi erilaisia parannuksia Karjalan tasavallan elämään.

Putin kiertää parhaillaan Venäjän alueilla aktiivisesti, sillä kuvernöörien tukemisen ohessa hänen arvellaan pohjustavan jo omaa vaalikampanjaansa maaliskuun 2018 presidentinvaaleja varten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?