Väyryseltä itsevarma Niinistö-kommentti: ”Uskon, että jännite on meidän kahden välillä”

rac

Julkaistu:

Paavo Väyrynen haastaa sekä hajaannuksessa olevat perussuomalaiset että istuvan presidentin kansanliikkeen.
Europarlamentaarikko Paavo Väyrysellä, 70, on yhä virtaa kuin pienessä kylässä. Mutta kylistä ei puhuttu lauantaina, kun neljännestä presidenttiehdokkuudesta ilmoittanut konkaripoliitikko ilmoitti asettuvansa kansanliikkeen presidentiksi, kuten istuva presidentti Sauli Niinistö.

Jos hän ei pääse presidentiksi, Väyrynen on myös valmis perustamansa Kansalaispuolueen seuraavaksi ehdokkaaksi pääministeriksi.

Väyrynen huomautti, että hän on ainoa aito valitsijayhdistyksen ja kansanliikkeen ehdokas.

– En pyri saamaan minkään puolueen tukea itselleni. Tässä tietysti tulen olemaan eri asemassa kuin Sauli Niinistö, joka on tosi asiassa on Kokoomuksen ehdokas ja jonka tueksi on koottu valitsijayhdistys, Väyrynen sanoi.

– Kansalaispuolue toimii liikkeenä yli puoluerajojen, ja tällä hetkellä siinä on kannattajia monesta eri puolueesta.

– Uskon että hyvin pitkälle jännite vaalikeskusteluissa ja vaaleissa on meidän kahden välillä, Väyrynen sanoi Ilta-Sanomille.

Väyrysen mukaan Niinistön turvallisuuspolitiikassa on tapahtunut muutos.

– Mitä pidemmälle on menty, sitä selvemmältä näyttää, että hän määrätietoisesti ajaa Suomen sotilaallista liittoutumista Euroopan unionin puitteissa, mikä käytännössä merkitsee samaa kuin Nato-jäsenyys.

Tiukka maahanmuuttolinja

Väyrynen hakee tukea hajaannuksessa olevien perussuomalaisten ja siitä erkaantuneen Uusi vaihtoehto -ryhmän kannattajista. Väyrynen on laatinut puolueen maahanmuutto-ohjelman. Puolue haluaa esimerkiksi pienentää nykyistä pakolaiskiintiötä.

– Se on erittäin asiallinen, se on tiukka. Siitä puuttuu ulkomaalaisvastainen asenne, joka on valitettavan yleistä perussuomalaisten toiminnassa, hän sanoi tilaisuudessa.

Väyrynen sanoi myös uskovansa, että perussuomalaisten kahtia jakautuminen tuo hänelle lisää kannattajia.

– Saattaa olla, minähän sain viime vaaleissa paljon kannatusta perussuomalaisilta. Timo Soinin kannatushan jäi hyvin matalaksi ja luulen että hyvin suuri osa perussuomalaisista äänesti minua, Väyrynen sanoi IS:lle.


Aikataulu tiukka kannatuskorteille

Lauantain tiedotustilaisuudessa puolue ilmoitti samalla johdon vaihtumisesta.

Puolueen uudeksi puheenjohtajaksi nousee vantaalainen agronomi Sami Kilpeläinen, ja varapuheenjohtajaksi seinäjokelainen kuntapoliitikko Piia Kattelus. Väyrynen jatkaa puoluehallituksen jäsenenä.

Puolue ilmoitti, että se toimii aluepolitiikassa keskittämistä vastaan, ajaa puolueettomuutta ja maahanmuuttopolitiikkaa, joka on selvästi tiukempi kuin millään eduskuntapuolueella, Kilpeläinen sanoi.

Väyrysen tukiliike alkaa kerätä kannattajakortteja koko maassa vaalipiireittäin. Kansalaispuolueen ja tukijoiden verkostossa on 2 500 kannatusjäsentä, jotka toimivat vielä vasta verkossa.

Kannattajakortteja pitää kerätä 20 000 kappaletta puolessa vuodessa. Jos määrä täyttyy, itsenäisyyspäivänä muodostetaan valitsijayhdistys Väyrysen taakse.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt