Poliisi: Kadonneesta nunnasta luotettava havainto – nähty kävelemässä

Julkaistu: , Päivitetty:

Etsinnät jatkuvat tänään vapaaehtoisten ja poliisin voimin.
Kadonneesta nunnasta, siviilinimeltään Irmeli Vuolteesta, on varmistettu lauantaiaamuna yksi luotettava havainto, kertoo rikoskomisario Harri Hauhia Varkauden poliisista. Lauantaiaamuna varmistettu havainto tehtiin tiistaina.

Hauhia kertoo, että ihminen näki varmuudella nunnaksi tunnistamansa henkilön kävelemässä noin viiden kilometrin päässä Lintulan luostarista.

Havainnon mukaan 73-vuotias Vuolle käveli pitkin Honkasalontietä kohti koillisessa sijaitsevaa Honkaniemeä.

Alunperin nunna oli lähtenyt katsomaan luostarin lähistöllä riehuneen tulipalon jälkiä, mutta oli havaintohetkellä kulkenut jo yli neljä kilometriä onnettomuuspaikan ohi.

Poliisipartio varmisti havainnon lauantaiaamuna kuulustelemalla ja käymällä tapahtumapaikalla.

– He lähtevät yhdessä katsomaan paikkaa. Kun tarkka havaintopaikka varmistuu, etsinnät jatkuvat sieltä ketjuetsintänä, rikoskomisario Hauhia kertoi Ilta-Sanomille lauantaiaamuna.

Lauantain etsinnät keskitetään Honkaniemen alueelle. Poliisin mukaan alueen maasto on erittäin peitteistä ja vaikeakulkuista. Etsintä toteutetaan ihmisketjulla hyvin lyhyillä välimatkoilla, mikä hidastaa etsinnän kulkua.


Vapaaehtoinen Toni Kinanen kokoaa väkeä kadonneen nunnan etsintöihin, ja tämän päivän etsintöihin Kinaselle on ilmoittautunut yli 20 vapaaehtoista etsijää.

– Minulle on ilmoittautunut väkeä kylältä ja vapaaehtoisia Valamon luostarilta, Kinanen sanoo.

Kinasen keräämä porukka, Vapepan vapaaehtoiset ja poliisi kokoontuvat näillä näkymin kello 11 Lintulan luostarin luona. Poliisi on perustanut johtokeskuksen luostarille.

– Kunhan vain henkilö löytyisi hyvissä voimissa, Kinanen sanoo.

Kinasen arvion mukaan eilisiin etsintöihin osallistui arviolta 50 henkilöä.

– Mukana oli myös poliisikoiria ja virkavallan edustajia, Kinanen sanoo.

Juttua korjattu 11:48: Poliisi korjasi lausuntoaan ja juttua on muutettu tämän mukaisesti. Tiistainen havainto varmistettiin lauantaiaamuna.

Juttua korjattu 17:49: Poliisi tiedotti virheellisesti nunnan kulkeneen pitkin Honkaniementietä. Todellisuudessa kyseessä on Honkasalontie.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt