Halla-aho pitää vihapuhelakeja liian hankalina – Simon Elolta piikki ex-puoluetoverin suuntaan - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Halla-aho pitää vihapuhelakeja liian hankalina – Simon Elolta piikki ex-puoluetoverin suuntaan

Halla-ahon mielestä ihmisten tulisi selkeämmin tietää, rikkovatko he lakia sanomalla tiettyjä asioita.

10.7.2017 17:27

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho suomi maanantaina Porin SuomiAreena-tapahtumassa suomalaista vihapuheeseen liittyvää lainsäädäntöä liian monitulkintaiseksi.

Hänen mielestään ihmisten tulisi selkeämmin tietää, rikkovatko he lakia sanomalla tiettyjä asioita.

– On selvää, että valheellisten väitteiden levittämisen ihmisistä täytyy olla kriminalisoitua, mutta tällä hetkellä tilanne on se, ettei kukaan oikein tunne, mikä täyttää rikoksen tunnusmerkit, kun puhutaan uskonrauhan rikkomisesta tai kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, hän sanoi.

Halla-aho on itse aiemmin tuomittu korkeimmassa oikeudessa uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Halla-ahon mukaan tällä hetkellä ainoa paikka, jossa laillisuuden ja laittomuuden raja selviää asian suhteen, on oikeudenkäynti asiasta. Tämä taas johtaa Halla-ahon mukaan itsesensuuriin.

Myös suomalainen media ja toimittajat saivat Halla-ahon käsittelyssä kovaa kritiikkiä. Halla-ahon mukaan ennen kaikkea media on sodassa perussuomalaisia ja maahanmuuttokriittisyyttä vastaan.

– Tilanne on pahempi kuin se on koskaan Suomen itsenäisyyden aikana ollut, hän sanoi.

– Silloinkin kun perussuomalaiset olivat oppositiossa, niin median tärkein tehtävä oli piestä perussuomalaisia.

Ilta-Sanomien haastattelussa tilaisuuden jälkeen piipahtanut uuden vaihtoehdon eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo heitti piikin Halla-ahon suuntaan. Elo uskoo jokaisen vihapuhetta harrastavan todellisuudessa ymmärtävän, milloin laillisuuden rajat on ylitetty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?